Ο πρωταθλητής για τρία συνεχόμενα χρόνια στην Volley League ΠΑΟΚ, ο πέντε φορές πρωταθλητής και τρεις φορές φιναλίστ στο Champions League ΗΡΑΚΛΗΣ, και η παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού βόλεϊ που έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος και έκανε μεγάλες νίκες στην Ευρώπη ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, θα βρεθούν στον δρόμο της ΑΕΚομοτηνής στο πλαίσιο του “League Cup Νίκος Σαμαράς 2018-2019”.

Η φετινή διοργάνωση προβλέπεται άκρως ενδιαφέρουσα και γεμάτη συγκινήσεις, συνεπώς … σπεύσατε για μια κάρτα διαρκείας!

Το League Cup που έχει ονοματοδοτηθεί στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά, διεξάγεται με τη συμμετοχή ομάδων της Volley League.

Tο σύστημα διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης  έχει ως εξής:

Α΄ φάση – Προκριματικοί: Θα γίνει με δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων και έναν όμιλο των τριών ομάδων. Στον Α΄ όμιλο ορίστηκαν οι ομάδες που προέρχονται από τη βόρεια Ελλάδα, ενώ για τους άλλους δύο ομίλους έγινε κλήρωση. Οι όμιλοι έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Α΄ όμιλος: ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΑΕΚομοτηνής.

Β΄ όμιλος: Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, ΑΟΠ Κηφισιάς, ΓΑΣ Παμβοχαϊκός.

Γ΄ όμιλος: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ηρακλής Χαλκίδας.

*Οι έδρες των αγώνων θα οριστούν προσεχώς.

Προκρίνονται στην ημιτελική φάση οι πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος του Α΄ και του Β΄ ομίλου. Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα είναι νοκ-άουτ.

Κατόπιν δε κληρώσεως, προέκυψε ο Α΄ημιτελικός να διεξαχθεί μεταξύ του καλύτερου δεύτερου (Α΄και Β΄ομίλου) και της πρώτης ομάδας του Γ΄ομίλου, με έδρα στον καλύτερο δεύτερο. Ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ του πρώτου του Α΄ομίλου και του πρώτου του Β΄ομίλου με έδρα την πρώτη ομάδα του Β΄ ομίλου.

Ο τελικός θα είναι διπλός. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία του Golden Set, και ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα του νικητή του Α΄ ημιτελικού.