Η απόφαση Τσακαλώτου, με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία της Υποδιεύθυνσης από τις 28 Σεπτεμβρίου

Έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ, ανάμεσά τους και η Υποδιεύθυνση της Κομοτηνής, θα κλείσουν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, από την επόμενη Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται μεταξύ άλλων η «ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και επίτευξης δημοσιονομικού οφέλους μέσω της επαναξιολόγησης των δομών» της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του κ. Τσακαλώτου,

Α) Από τις 28 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των εξής Περιφερειακών Υπηρεσιών και των υπαγόμενων σε αυτές οργανικών μονάδων του ΣΔΟΕ:

1) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

2) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων

3) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

4) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Kρήτης

5) Υποδιεύθυνση Κομοτηνής της Π.Δ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Β) Άμεσα, από την δημοσίευση της απόφασης, αναστέλλεται η λειτουργία της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ. Οι καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητες της ως άνω Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς ασκούνται εφεξής από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου.

Κατόπιν των παραπάνω, το ΣΔΟΕ στο εξής θα λειτουργεί με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής – Αιγαίου, όπου συγχωνεύονται και οι πρώτες τέσσερις περιφερειακές υπηρεσίες, και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ΕΔΩ.