Κλίμα συνεργασίας με Γερμανία σε εκπαιδευτικά θέματα, εμπεδώνει ο Αλ. Δερμεντζόπουλος

ΔΕΡΜΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2

ΔΕΡΜΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2Στο Βερολίνο βρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος όπου συμμετείχε στις εργασίες ανασκόπησης και αξιολόγησης της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης.

Στο πλαίσιο των επαφών του στη γερμανική πρωτεύουσα για θέματα της αρμοδιότητάς του είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του Thomas Rachel, με αντικείμενο τους άξονες της Έρευνας και Τεχνολογίας, το θεσμό της Μαθητείας, την επαγγελματική κατάρτιση εν γένει, καθώς και θέματα γενικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ενημέρωσε τη γερμανική πλευρά για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για την Έρευνα και Τεχνολογία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η επικείμενη ψήφισή του θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80». Ειδική αναφορά έκανε στους άξονες του σχεδίου νόμου που αφορούν τη σύνδεση των επενδύσεων με την αγορά και την επιχειρηματικότητα.

Επίσης, ο Υφυπουργός συζήτησε με τον κ. Rachel για τον θεσμό της Μαθητείας, όπως αυτός θα υλοποιηθεί με βάση το Νόμο 4186/2013.

Ο κ. Thomas Rachel, εξήρε τη θέση της Ελλάδας στους τομείς της Έρευνας και της Τεχνολογίας, καθώς και τις νέες προοπτικές που διανοίγονται από το σχέδιο νόμου για την Έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, θα υλοποιηθούν νέα προγράμματα συνεργασίας ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα την περίοδο 2016-2018.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον Υφυπουργό Έρευνας της Γερμανίας, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα διμερής συνάντηση σε υπηρεσιακό επίπεδο μέσα στο 2015, όπου θα συζητηθούν οι νέες κατευθύνσεις της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της Έρευνας, με την προκήρυξη νέων προγραμμάτων, για τα οποία θα καταθέσει προτάσεις η Γερμανία με οικονομικούς πόρους προερχόμενους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη θεματική συζήτηση για τον τομέα της Παιδείας και της Έρευνας, συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος και ο Μιχαήλ Πεγκλής σύμβουλος στο Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood