– «Δούρειος Ίππος για την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!».

Δριμεία επίθεση κατά της νέας τάσης των «λευκών νυχτών» στις τοπικές αγορές, καταγγέλλοντας πως έχουν «γκρίζους στόχους», εξαπολύει με ανακοίνωσή της η επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση ξεκινά με την περιγραφή του πραγματικού, φυσικού φαινομένου των «λευκών νυχτών»: «Οι “λευκές νύχτες” είναι ορατές σε γεωγραφικά πλάτη μεταξύ 60° και 66°, δηλαδή στα εξωτερικά όρια των αρκτικών κύκλων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο ήλιος δύει μεν, αλλά βρίσκεται ελάχιστα κάτω από τον ορίζοντα – κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη φωτός στον ουρανό. Ένα ουράνιο φαινόμενο λοιπόν, που σημειωτέον, οι άνθρωποι που το βιώνουν περιορίζονται στον βορρά – πιο συγκεκριμένα, στους κατοίκους της Αλάσκας, του Βορείου Καναδά, της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας και των βορείων επαρχιών της Ρωσίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας – γίνεται “event”,  με στόχο «μια ωραία νύχτα γιορτής, χαράς και αγοράς».

Η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ, αποδομεί τον προβαλλόμενο χαρακτήρα της δράσης, επισημαίνοντας ότι «η τόνωση (!) της αγοράς είναι ο υποτιθέμενος στόχος των εκδηλώσεων αυτών», και αποδίδοντάς της τον στοχευμένο ρόλο του «Δούρειου Ίππου για την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας»!

ΚΚΕ ΚΚΕ«Πώς θα τονωθεί η αγορά με χιλιάδες ανέργους στον νομό και με φτωχή την πλειοψηφία της αγροτιάς, που δεν έχουν να φάνε ή να πληρώσουν το νοίκι, και πολλοί δεν έχουν ούτε φως και νερό στο σπίτι τους;», διερωτάται ρητορικά το ΚΚΕ Ροδόπης, και απαντά στο πότε θα είναι εφικτή η ευρωστία της αγοράς και η πραγματική ανάπτυξη, τονίζοντας: «Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, όταν θα εξαλειφθεί η ανεργία, όταν θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, όταν θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών επαγγελματικών, βιοτεχνών και εμπόρων, και όταν θα φορολογηθούν πραγματικά οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η πρόοδος μιας περιοχής δεν μπορεί να έρθει μέσα από τη στυγνή εμπορευματοποίηση των πάντων και την παραβίαση των εργασιακών κεκτημένων, που ήδη έχουν πληγεί βάναυσα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Η πραγματική ανάπτυξη για τον λαό μπορεί να έρθει μόνο όταν ο λαός γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Τότε θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του και ο πολιτισμός του».

Καταληκτικά, καλεί εργοδότες και εργαζομένους, να αρνηθούν να συμμετάσχουν στην ενέργεια που προγραμματίζεται στην Κομοτηνή για τις 25 του μηνός:

«Αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα, μη δέχεσαι να βάλεις ράντσο στο μαγαζί σου για να τονωθεί δήθεν η αγορά.

Εμποροϋπάλληλε, μη δεχτείς να δουλέψεις μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα».