Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς που από πρώτο χέρι βιώνετε τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε εσάς που ζείτε τη βαρβαρότητα της ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της αβεβαιότητας για το αύριο.

Όσοι πίστεψαν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, μπορούν να δουν πιο καθαρά ότι τα πρώτα «έργα και ημέρες» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαλήθευσαν τις προεκλογικές εκτιμήσεις του ΚΚΕ, οτι την επόμενη των εκλογών, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης, θα είναι εδώ η Ε.Ε. και τα μνημόνια διαρκείας, οι δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι, οι απαιτήσεις των μονοπωλίων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Αυτή η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, για να αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, αλλά για να ανοίξουν οι στρόφιγγες για κρατικούς πόρους, για να δοθεί ζεστό χρήμα που θα στηρίξει την κερδοφορία των μονοπωλίων.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ – ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

Η προπαγανδιστική τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., την Ε.Κ.Τ. Όποια ονομασία και να δώσουν στο μνημόνιο, στην τρόικα, η ουσία δεν αλλάζει. Ο λαός θα πληρώσει για άλλη μια φορά τον λογαριασμό της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι μέτρα που ζητά το ίδιο το κεφάλαιο για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του.

ΛΑΪΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Όσοι νιώθετε ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, που έχετε πάρει μέρος στους αγώνες και που το προηγούμενο διάστημα ενισχύσατε τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα μπορείτε με ψύχραιμη ματιά να βγάλετε το συμπέρασμα ότι και η νέα συγκυβέρνηση είναι μια ακόμα κυβέρνηση του κεφαλαίου που υποκλίνεται στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, που είναι εχθρός του λαϊκού κινήματος το οποίο θα προσπαθήσει να το συντρίψει, να το εκφυλίσει. Όσοι είχαν ελπίδες ότι κάτι θετικό μπορεί να γίνει, δεν πρέπει να απογοητευτούν αλλά να αντιδράσουν οργανωμένα, μαζικά, αποφασιστικά! Ό,τι κερδίσουμε, θα το καταφέρουμε με δυνατό ΚΚΕ, εργατικό κίνημα και ισχυρή λαϊκή συμμαχία, και όχι με ψεύτικες προσδοκίες!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Το ΚΚΕ δηλώνει παρών για το σήμερα και για το αύριο, για να βάλουμε φρένο σήμερα στον αντιλαϊκό κατήφορο, να χτίσουμε τη Μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών. Με όπλο το δίκιο μας, με δύναμη την οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Η λύση βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στους δικούς μας αγώνες, στη δική μας ενότητα και συμμαχία.

Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος! Άκουσε τη φωνή του ΚΚΕ. Έλα στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

όπου θα μιλήσει ο Γ.Γ. ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΗ, ώρα 20:00, στο πρώην κινηματοθέατρο ΡΕΞ.