«Ο υποψήφιος της ΝΔ στη Β’ Αθήνας Γ. Καισάριος, σε άρθρο του στο capital.gr (http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=2187305), αναφέρεται στη δυνατότητα τυπώματος χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδας, “ως κομμάτι της λύσης για την υπερχρέωση της Ευρώπης”. Φανταζόμαστε ότι αυτό διέφυγε της προσοχής του επιτελείου της ΝΔ, αλλά ότι τώρα θα επανορθώσει, φτιάχνοντας σποτ για τον υποψήφιο βουλευτή της, όπως έκανε και με τη Ρ. Μακρή», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ξεκαθαρίζεται ότι:

«Σε κάθε περίπτωση για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται ζήτημα τυπώματος χρήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του δημόσιου χρέους μέσα από τη διαπραγμάτευση, για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ευρωζώνη. Αυτά δηλαδή που δεν τόλμησε ποτέ η ΝΔ να ψελλίσει έστω στην Ευρώπη, και τώρα προσπαθεί μέσα από παρερμηνεία δηλώσεων να καλύψει την αποτυχία της».

Ως γνωστόν, η δήλωση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή ότι η χώρα θα «κόψει» 100 δισ. ευρώ αν τερματιστεί η ρευστότητα, προκάλεσε σάλο και την άμεση ειρωνική αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή, ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δισ. ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».

Ωστόσο, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, αναφέρει χαρακτηριστικά στο δικό του άρθρο: «Ναι, οι περιφερειακές τράπεζες μπορούν να τυπώσουν χρήμα υπό την πιο πάνω ερμηνεία. Το ανακαλύψαμε οι περισσότεροι από εμάς το 2010, όταν η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας τύπωσε ξεχωριστά από το ευρωσύστημα περίπου 80 δισ. ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Αργότερα η ΤτΕ τύπωσε περίπου 110 δισ. ευρώ με τον ίδιο τρόπο. Έκανε χρήση αυτό που λέμε συναλλαγές ELA».