• Το δεύτερο μέσα σε δύο εβδομάδες και το τέταρτο τον τελευταίο χρόνο.

Σημείο-καρμανιόλα τείνει να χαρακτηριστεί η διασταύρωση των οδών Σκεπαστού και Βοσπόρου στην Κομοτηνή, στο ύψος του «Κέντρου Στήριξης και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS», γράφαμε προ ημερών, όταν είχε συμβεί το τρίτο ατύχημα μέσα σε διάστημα ενός έτους (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τον χαρακτηρισμό ήρθε να επιβεβαιώσει δυστυχώς ένα ακόμη τροχαίο – το τέταρτο πλέον το τελευταίου έτος – που σημειώθηκε στο σημείο πριν λίγο, με τη σύγκρουση ενός μαύρου Golf που κινούνταν επί της οδού Σκεπαστού, και ενός κόκκινου Passat που κινούνταν επί της οδού Βοσπόρου – σύμφωνα με ανεπίσημες μαρτυρίες το Golf οδηγούσε μια νεαρή γυναίκα και στο Passat επέβαινε τετραμελή οικογένεια.

Ο απολογισμός και της σημερινής σύγκρουσης των δύο Ι.Χ. επιβατηγών, ευτυχώς αφορά υλικές ζημιές μόνο, αν και η επαφή των δύο οχημάτων ήταν αρκούντως δυνατή αφού το κόκκινο Passat γύρισε τετ-α-κε…

Στο ίδιο έργο θεατές οι περίοικοι

Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν γίνει μάρτυρες μικροατυχημάτων αλλά και σοβαρότερων συμβάντων, είναι πλέον αναρίθμητες. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου σημείου είναι ότι γειτνιάζει με το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS», το οποίο καθημερινά φιλοξενεί δράσεις και συγκεντρώσεις μικρών παιδιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.  Επί της οδού Βοσπόρου, πριν από τη διασταύρωση, υπάρχει πινακίδα STOP που προειδοποιεί τους οδηγούς. Επίσης, η ορατότητα προς την οδό Σκεπαστού, είναι κατά κανόνα καλή. Τούτο συνηγορεί στο συμπέρασμα ότι τα ατυχήματα ως επί το πλείστον οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα.