Ακόμη μία διεθνής διάκριση της ομάδας Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε διαγωνισμό καινοτομίας/εφευρετικότητας.

ROBO TRAINERS 2Το project των Robo Trainers επιλέχθηκε να παρουσιαστεί / εκτεθεί μεταξύ των τριακοσίων υποψηφιοτήτων, στο European Maker Faire που θα λάβει χώρα στη Ρώμη στις 14-16 Οκτωβρίου.

To European Maker Faire είναι μία έκθεση καινοτομίας και εφευρετικότητας που γίνεται για τέταρτη χρονιά στην ιταλική πρωτεύουσα, στα πρότυπα του αμερικανικού Makers Faire που διεξάγεται από το 2006 σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο φορέας που διοργανώνει το ευρωπαϊκό Makers Faire, η Innova Camera, μια Ειδική Υπηρεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρώμης, στοχεύει στο να καταστήσει τη Ρώμη κέντρο καινοτομίας, ψηφιακής κουλτούρας και επιχειρηματικότητας!

Στην έκθεση, που πέρσι επισκέφθηκαν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, παρουσιάζονται καινοτόμα projects από διάφορες κατηγορίες, όπως ρομποτική, 3D-printing, drones, gaming, και γενικότερα, προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας και επιστήμης, καθώς και καινοτόμες εργασίες σχετικές με την τέχνη, την εκπαίδευση, τη βιολογία, την ενέργεια, την ένδυση, τη διατροφή, τη μουσική κ.ά.

Ως εκθέτες συμμετέχουν ιδιώτες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, κ.ά. Κάθε χρόνο, ένα μέρος της έκθεσης αφιερώνεται και σε projects σχολείων. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που προσκλήθηκαν να υποβάλλουν τις εργασίες τους προς αξιολόγηση σχολεία από όλη την Ευρώπη. Το ενδιαφέρον τριακοσίων και πλέον σχολείων ξεπέρασε κάθε προσδοκία σύμφωνα με τους διοργανωτές, και τελικά επιλέχθηκαν 35 ιταλικά σχολεία, 15 ιταλικά Τεχνολογικά Ινστιτούτα, και 15 σχολεία από την υπόλοιπη Ευρώπη, ένα εκ των οποίων είναι και το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής με τους Robo Trainers!

«Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι για αυτή την επιτυχία μας, περήφανοι που θα συμμετάσχουμε και θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε μια έκθεση καινοτομίας, ενθουσιασμένοι για όλα όσα πρόκειται να δούμε και να ζήσουμε στην έκθεση αυτή!», αναφέρουν οι φερέλπιδες νέοι της ομάδας από την Κομοτηνή.

Δείτε περισσότερα:

http://www.makerfairerome.eu/.

http://www.makerfairerome.eu/…/schools-universties-research