Δεκάδες θανάτους αδέσποτων έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες οι εθελοντές «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής – SOS».

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν στη σελίδα τους στο facebook, μόνο τον τελευταίο περίπου μήνα:

  • Δολοφόνησαν τα αδέσποτα της Πανδρόσου. Φρικτό θάνατο βρήκαν 16 σκυλιά στην Πάνδροσο από το χέρι κάποιου άρρωστου δολοφόνου που ζει στην περιοχή. Έξι σκυλιά που ζούσαν δίπλα στο ποτάμι δηλητηριάστηκαν ομαδικά μέσα στον μήνα Ιούλιο. Δέκα ακόμη, που ζούσαν πάνω στον δρόμο, δολοφονήθηκαν επίσης τον Ιούλιο, πιθανότατα από το ίδιο χέρι. Τα αθώα αυτά πλάσματα είχαν επιβιώσει τα τελευταία χρόνια ζώντας πάνω στον δρόμο. Δεν τους σκότωσαν τα αμάξια, δεν δαγκώθηκαν από κάποιο φίδι, δεν νικήθηκαν από τις αρρώστιες. Όλοι αυτοί που τα φρόντιζαν τόσα χρόνια και τους έδωσαν την αγάπη τους, είδαν τα πάντα να τελειώνουν μέσα σε λίγα λεπτά επειδή κάποιος άρρωστος αποφάσισε έτσι. Δυστυχώς η αδράνεια της αστυνομίας και της εισαγγελίας σε κάθε περιστατικό φόλας δεν δίνει περιθώρια ότι θα τιμωρηθεί ο δράστης. Υπάρχει απροθυμία της αστυνομικής διεύθυνσης να στείλει έστω και ένα αστυνομικό να χτυπήσει πόρτες, να κάνει έρευνα για να βρει ένα στοιχείο. Ούτε οι εισαγγελικές αρχές δείχνουν πρόθυμες να προτρέψουν την αστυνομία προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι οι ευαίσθητοι άνθρωποι οφείλουμε να παλέψουμε να περιθωριοποιηθούν όσοι υποστηρίζουν ευθανασίες και φόλες, και να απαιτήσουμε από τις δημοτικές παρατάξεις, τους βουλευτές και όλους τους δημοτικούς άρχοντες, να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση της τιμωρίας της φόλας. Το θέμα με τα γαϊδουράκια στο Αιγαίο, όπου μετά τις πιέσεις των φιλόζωων και τις κινητοποιήσεις ξένων τουριστών, αναγκάστηκαν οι τοπικές αρχές να λάβουν πρακτικά μέτρα για την προστασία των ζώων, έδειξε ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.
  • Νέες φόλες στην Κομοτηνή. Πρόσκληση στους ευαίσθητους ανθρώπους σε κινητοποιήσεις κατά όσων ρίχνουν φόλες. Η κακία των ανθρώπων, ενθαρρυμένη ηθικά εδώ και δύο χρόνια από πολιτευόμενους (!) στον Δήμο Κομοτηνής, δεν έχει όρια. Νέες φόλες έπεσαν στην περιοχή πίσω από τις φυλακές Κομοτηνής τις τελευταίες 15 ημέρες. Τρία σκυλιά πέθαναν με φριχτούς πόνους και ένα γλύτωσε την τελευταία στιγμή. Το σκυλάκι της φωτό το είχαμε νοσηλεύσει τρεις φορές σε ιδιώτη κτηνίατρο.

ΑΔΕΣΠΟΤΟ

Το είχαν πετάξει κακοποιημένο στη μέση του πουθενά, έσπασε τα πόδια του και τελικά γιατρεύτηκε. Το δώσαμε για φιλοξενία σε νεαρό φιλόζωο αλλά βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του ανάλγητου δολοφόνου. Φόλα ξαναέπεσε στη Μεσσούνη σκοτώνοντας δεσποζόμενο σκύλο και μας πληροφόρησαν για δολοφόνο στην περιοχή όπισθεν του Ηφαίστου που έχει εξολοθρεύσει τουλάχιστον οκτώ σκυλιά. Σοβαρές υποψίες έχουμε και για μαζικές δολοφονίες στην περιοχή της Ολυμπιάδας αφού λείπουν πολλά σκυλιά και υπάρχει έντονη δυσοσμία στο ποτάμι. Καλούμε όλους τους ευαίσθητους ανθρώπους να συστρατευθούν μαζί μας ενάντια στις δολοφονίες ζώων. Θα αναλάβουμε σοβαρές πρωτοβουλίες αρχίζοντας από αυτή την εβδομάδα. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να στείλουν μήνυμα στη σελίδα μας.