Έναν 39χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα παράνομους μετανάστες (τέσσερις Σύρους, τρεις Ιρακινούς και δύο Αφγανούς), συνέλαβαν στην Καβάλα άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας,

Αρχικά, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στο ύψος των διοδίων Ιάσμου της Εγαντίας Οδού Κομοτηνής-Ξάνθης, του έκαναν σήμα στάσης προκειμένου να ακινητοποιήσει το Ι.Χ. επιβατικό όχημα που οδηγούσε, ωστόσο αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, με συνέπεια να ακολουθηθεί από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή και δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει ο διακινητής, εισήλθε στην πόλη της Καβάλας, όπου κινούμενος σε μονόδρομο συγκρούσθηκε με ταξί που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός, και στη συνέχεια προσέκρουσε σε τρία σταθμευμένα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα. Ακολούθως, εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του, διαπίστωσαν την παράνομη μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών.

Από τη σύγκρουση με το ταξί τραυματίστηκαν ελαφρά ο οδηγός αυτού, ο αλλοδαπός συληφθείς διακινητής και τέσσερις από τους μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για παροχή πρώτων βοηθειών, με τον συλληφθέντα να παραμένει για νοσηλεία.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, προέκυψε ότι το όχημα της διακίνησης έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.

Η δικογραφία εις βάρος του δράστη, περιλαμβάνει και τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Κατασχέθηκαν:

  • Το αυτοκίνητο του διακινητή.
  • Η πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.
  • Το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ.
  • Τρία κινητά τηλέφωνα.