Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου µε τίτλο «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ) ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» του Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, διοργανώνει σε δώδεκα πόλεις της Ελλάδας θεατρικά δρώμενα με θεματολογία που αφορά τα τεράστια προβλήματα διακρίσεων και βίας που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα πολλές γυναίκες.

Ειδικότερα, τις υποθέσεις των θεατρικών παραστάσεων απασχολούν περιπτώσεις γυναικών όπως εκείνες της νοικοκυράς, της εργαζόμενης και της γυναίκας πρόσφυγα. Ενδεικτικά, για παράδειγμα, μια ηθοποιός υποδύεται τη γυναίκα σύμβουλο που δίνει συμβουλές και παρακινεί τις γυναίκες-θύματα τι να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους.

Στόχος των συγκεκριμένων θεατρικών είναι η ουσιαστική προώθηση της έννοιας της ισότητας των φύλων και κυρίως της εξάλειψης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, όπως αυτά δύνανται να αναπαρίστανται μέσω της τέχνης και του πολιτισμού.

Την ίδια στιγμή επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα που άπτονται της ισότητας και κυρίως για τις πτυχές που σχετίζονται με τις μορφές έμφυλης βίας και που συνεχίζουν να ταλανίζουν ακόμη και τις σημερινές, σύγχρονες κοινωνίες μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνουν αναφορές στο πανελλήνιο και συνεκτικό δίκτυο δομών της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν έμφυλη βία, Ξενώνες Φιλοξενίας και Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900).

Μια από τις πόλεις που θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα, είναι η Κομοτηνή, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
– 11/10, κεντρική πλατεία, ώρες 10:30, 11:15, 11:45, 19:00, 19:45, 20:30.
– 12/10, κεντρική πλατεία, ώρες 10:00, 10:45, 11:30, 12:15, 18:00, 18:45.

Το θεατρικό σχήμα αποτελείται από τις ηθοποιούς: Γεωργία Τσικούρη, Μύρια Αργυρού, Σταυρίνα Πρεβεδόρου, Μαρία Κατσαρού, Μαρίνα Παντελιδάκη, Χριστίνα Δημητριάδη, Ξένια Γεροβασίλη, και τον ηθοποιό Χαράλαμπο Γεωργιάδη. Το σενάριο επιμελήθηκε η Μαρία Κίτρα. Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η Ειρήνη Δρίβα. 

Καλούνται οι τοπικοί Φορείς αλλά και οι απλοί πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τη συγκεκριμένη δράση, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο άμεσα την υποστήριξή τους στον αγώνα για την κατάκτηση και την εφαρμογή της ισότητας των φύλων στην πράξη και κυρίως στην εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/ Το Γραφείο Τύπου, 04/10/2018
Τηλ. 213 15 11 102
Ε-mail: gramggif@isotita.gr