Μια ακόμη ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, αυτή τη φορά με θέμα τη διαχείριση του πένθους και της απώλειας αγαπημένων προσώπων, διοργάνωσε το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής, στο Α΄ ΚΑΠΗ. 

Ομιλητής ήταν ο ψυχίατρος και επιστημονικός υπεύθυνος του παραρτήματος Κομοτηνής-Ιάσμου της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, κ. Μαρίνος Δεληγιάννης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα μέσα από διάλογο με τους ηλικιωμένους που προσήλθαν και ανάλυση προσωπικών τους βιωμάτων. Ένα από τα κυριότερα στοιχεία της προσέγγισής του, ήταν και η επισήμανση προς τους συνομιλητές του οτι δεν θα πρέπει να αισθάνονται ενοχές οτι έκαναν λιγότερα από όσα έπρεπε ή από όσα μπορούσαν για τον άνθρωπο που τελικά έχασαν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, σημείωσε: “Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις ενημερωτικές δράσεις προς τα μέλη μας για σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους. Πέρα από τις ιατροφαρμακευτικές παροχές για τις ανάγκες της υγείας τους, αλλά και των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εστιάζουμε και στη συνεχή ενημέρωσή τους για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Οι συνδημότες μας της τρίτης ηλικίας αξίζουν με το παραπάνω όσα κάνουμε για αυτούς, και θα συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό τους“.