• “Να παγώσουν οι διαδικασίες”. 

Την έγκριση εκ μέρους του υπουργείου υγείας, μετατάξεων-αποσπάσεων νοσηλευτικού προσωπικού από το νοσοκομείο Κομοτηνής, γεγονός που διογκώνει περεταίρω το φλέγον πρόβλημα της υποστελέχωσής του, και το οποίο καταγγέλθηκε από τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά και από την ΠΟΕΔΗΝ, στηλιτεύει και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «τέτοιες πρακτικές λίγο πριν τις εκλογές, εκπέμπουν άλλο ύφος από αυτό που έχει η Αριστερά».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρίτου:

«Θεωρώ αδιανόητο τη στιγμή που το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας να γίνονται μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Όφειλε ο Υπουργός Υγείας πριν προχωρήσει στην εφαρμογή του Μνημονιακού Νόμου 4223/2013, να σταθμίσει τα μεγάλα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό που κάνουν αδύνατη την λειτουργία του Νοσοκομείου, και να μην προχωρήσει στη μετάταξη των πέντε νοσηλευτών, ή τουλάχιστον να είχαν αναπληρωθεί με νέες μετατάξεις προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής. 

Έστω και αυτή τη στιγμή, χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες να παγώσουν οι διαδικασίες του Μνημονιακού Νόμου, για να μην προχωρήσουν και άλλες μετατάξεις που ήδη έχουν αιτηθεί.

Τέτοιες πρακτικές λίγο πριν τις εκλογές, εκπέμπουν άλλο ύφος από αυτό που έχει η Αριστερά».