Ένας 44χρονος ημεδαπός συνελήφθη στη Δράμα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 44χρονος δραστηριοποιείται στην πώληση λαθραίου καπνού και φυτικών αποσπασμάτων αγνώστου συστάσεως, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί με τη συνδρομή υπαλλήλων της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημά του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους 14 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
  • 27 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα, αγνώστου συστάσεως, συνολικού βάρους 33,7 γραμμαρίων.
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

ΚΑΘΡΑΙΟΣ ΚΑΠΝΟΣ 2Σε έλεγχο που ακολούθησε σε αποθήκη του δράστη καθώς και στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης και κατάσχεσαν:

  • 32 νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους 358 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
  • 220 συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα αγνώστου συστάσεως, συνολικού βάρους 786,5 γραμμαρίων.
  • δύο νάιλον συσκευασίες και ένα κουτί με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7,8 γραμμαρίων.
  • το χρηματικό ποσό των 2.250 ευρώ.
  • 33 κενές νάιλον συσκευασίες

Κατασχέθηκε επιπλέον ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία μερικών από τα παραπάνω φυτικά αποσπάσματα έχει ανακληθεί, διότι περιέχουν ουσίες οι οποίες σε συνδυασμό με καπνό, είναι επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο 44χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.