ΟΑΕΕ 2

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση περαιτέρω μείωση στις συντάξεις, προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μειωμένα κατά 46% ήταν τα έσοδα του ΟΑΕΕ τον Αύγουστο του 2014 (54 εκ. €) σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (103 εκ. €), και με δεδομένο ότι  o OAEE ήδη (μέχρι 31-8-2014) έχει απορροφήσει το 64,5% της κρατικής χρηματοδότησής του, ενδέχεται να υπάρξει κίνδυνος για την καταβολή των συντάξεων τους επόμενους μήνες!

LABOUR & INSURANCE ÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ Á«Κυβέρνηση και Τρόικα με την πολιτική τους οδηγούν σε κραχ το Ταμείο των Ελευθεροεπαγγελματιών», τονίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του  Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,  Βουλευτής Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος, και για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλεί την κυβέρνηση και την τρόικα:

« – να σταματήσουν το σχέδιο απαξίωσης του Ασφαλιστικού Συστήματος που βάζει σε κίνδυνο τις συντάξεις,

– να ενδυναμώσουν το Ταμείο άμεσα με έκτακτη ενίσχυση προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την καταβολή των συντάξεων,

– να σταματήσουν τις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους ελευθεροεπαγγελματίες και τις οικογένειές τους».

Ακόμη, προειδοποιώντας την κυβέρνηση «να μην τολμήσει περαιτέρω μείωση στις συντάξεις όπως ακούγεται τον τελευταίο καιρό», δεσμεύεται ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα προκύψει με τη νωπή λαϊκή εντολή σε μερικούς μήνες, θα στηρίξει το Ασφαλιστικό Σύστημα και θα εγγυηθεί την απρόσκοπτη καταβολή αξιοπρεπών συντάξεων για όλους».