Το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής συγκαταλέγεται στα 82 συνολικά ανά τη χώρα διασυνδεόμενα νοσηλευτικά ιδρύματα – με το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης – όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν συμπεριλαμβάνεται στα υπό κατάργηση πενήντα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία σε ανακοίνωσή της στηλιτεύει ακόμη μεταξύ άλλων τη δρομολόγηση προσλήψεων με … μπλοκάκι, και εκτοξεύει σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης για «ψέματα» και «υποκρύπτουσες σκοπιμότητες»!

Αναλυτικά η αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«70.000 αιτήσεις συμμετείχαν στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 θέσεις στα Νοσοκομεία, που εγκρίθηκαν από την προ-προηγούμενη κυβέρνηση. Μία στις εκατό οι πιθανότητες επιτυχίας, κι όμως οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους πλήρωσαν 1 εκατ. ευρώ σε παράβολα (15 ευρώ έκαστος). Μάλιστα, οι περισσότεροι των υποψήφιων, επειδή έπεφτε το ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ, πιστεύοντας ότι κάνουν λάθη, απευθύνθηκαν σε γραφεία για τη συμπλήρωση των αιτήσεων, πληρώνοντας μέχρι και 200 ευρώ.

Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία Αλεξ/πολης και Καβάλας, με ... μπλοκάκι.
Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία Αλεξ/πολης και Καβάλας, με … μπλοκάκι.

Πέντε χρόνια έχουν να προσλάβουν προσωπικό τα Νοσοκομεία. Δεκάδες χιλιάδες οι άνεργοι Νοσηλευτές και οι Επαγγελματίες Υγείας. Αναμενόμενο ήταν λοιπόν να γίνει αυτός ο χαμός. Υποκρύπτονται σκοπιμότητες όμως για το μπάχαλο. Οι Υπουργοί της Υγείας «τρίβουν τα χέρια τους» με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών, αφού δεν διαθέτουν το κονδύλι κάλυψης των νέων προσλήψεων.

Δεσμεύτηκαν στην ΠΟΕΔΗΝ ότι θα προσληφθούν οι εν λόγω υπάλληλοι, εντός του Ιανουαρίου 2016. ΨΕΜΑΤΑ άλλη μία φορά. Μετά το καλοκαίρι του έτους 2016 και βλέπουμε. Ψεύτικες υποσχέσεις.

2 Απριλίου 2015: 4.500 προσλήψεις προσωπικού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, έξω από το Υπουργείο Υγείας, εντός του έτους 2015. ΨΕΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ.

Μία στις τρεις είναι κενές οι οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία, σε οργανισμούς που συστήθηκαν την περίοδο των Μνημονίων, με καταργήσεις χιλιάδων κλινών και οργανικών θέσεων. 30.000 είναι οι κενές Οργανικές θέσεις. Αποχώρησαν 17.000 και πρόκειται να αποχωρήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών άλλοι 3.000 υπάλληλοι. Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας. Η κάλυψη είναι μία Νοσηλεύτρια για κάθε βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών. Τρέχουν και δεν φθάνουν. Συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.

Οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο προσωπικό, δεν έχουν χορηγηθεί κανονικές άδειες των ετών 2014, 2015. Πως σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι Υπουργοί της Υγείας πέραν της εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρουν; Άνοιξαν ήδη τα χαρτιά τους. Με κατάργηση 50 διασυνδεόμενων Νοσοκομειακών Μονάδων. Ήδη έδωσαν εντολή για τη σύσταση Ενιαίων Οργανισμών των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με τα Νοσοκομεία-κορμούς, έδρες των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Με Ενιαίο Οργανισμό τα δύο Νοσοκομεία, θα γίνονται ένα.

Ταυτόχρονα ελαστικοποιούν περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις. Απέστειλαν έγγραφο στο Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε προσλήψεις με μπλοκάκια.

Δεν θα επιτρέψουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις τη διάλυση του ΕΣΥ της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της μεταπολίτευσης και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».