Τραυματισμένος συνελήφθη ο Παλαιστίνιος διακινητής ο οποίος προωθούσε 29 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, ένας 25χρονος αλλοδαπός, παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 29 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Ιράκ, Σομαλίας και Λιβάνου.

Αναλυτικότερα, πλησίον των διοδίων της Μέστης στην Εγνατία Οδό, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό του Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Μετά τα διόδια Μουσθένης, το όχημα παρουσίασε μηχανική βλάβη και ο διακινητής, αφού ελάττωσε ταχύτητα, το εγκατέλειψε εν κινήσει, επιχειρώντας να διαφύγει. Ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Ακολούθως, ο 25χρονος μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Σαπών, καθόσον είχε τραυματισθεί στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το φορτηγό του δράστη, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.