Συνελήφθησαν τα ξημερώματα και το πρωί της Παρασκευής στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, δύο αλλοδαποί, ένας 29χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 21χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 16 μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε όχημα, με οδηγό τον 21χρονο και συνοδηγό τον 29χρονο, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Ακολούθως, στον δυτικό κόμβο Ξάνθης, το αυτοκίνητο εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε σε αγροτική περιοχή όπου και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός  μαζί με τον συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 21χρονο, ενώ ο 29χρονος, ο οποίος κατάφερε αρχικά να διαφύγει, εντοπίσθηκε λίγες ώρες αργότερα, μετά από επιστάμενες έρευνες και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τους 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.