Μετά από επικίνδυνη οδήγηση, ο 44χρονος δράστης προσπάθησε να διαφύγει πεζός αλλά δεν τα κατάφερε

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Σε βάρος του 44χρονου διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, στο ύψος του κόμβου της Μέστης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 44χρονος οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Λίγο μετά από τον δυτικό κόμβο της Κομοτηνής, ο δράστης στην προσπάθειά του να διαφύγει, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 44χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες, τρεις υπηκόους Ιράν, τρεις υπηκόους Ερυθραίας, έναν υπήκοο Συρίας και έναν υπήκοος Ιράκ.

Σημειώνεται ότι λόγω της ταχύτητας με την οποία κινούνταν το παραπάνω όχημα, τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε και την ακινητοποίηση που ακολούθησε από τον 44χρονο, προκειμένου να διαφύγει, καθώς και από την απουσία οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών και επαρκούς εξαερισμού σε αυτό, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Επιπλέον, η σχετική δικογραφία σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον όπως διαπιστώθηκε οι πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου είναι πλαστές.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.