Ο 22χρονος Αλβανός συνελήφθη στην Φελώνη Ξάνθης και ο 49χρονος Έλληνας στην Καρβάλη

Συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο διακινητές, ένας 49χρονος ημεδαπός και ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 49χρονο να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, με το οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τους 5 Πακιστανούς.

Αναλυτικότερα, στην Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης, οι δύο δράστες δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Στο ύψος του οικισμού Φελώνης, ο 22χρονος ακινητοποίησε το όχημα που οδηγούσε και διέφυγε πεζός, πλην όμως μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Το δεύτερο όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό από τον ανατολικό κόμβο Ξάνθης και κατευθύνθηκε προς την Καβάλα. Στο ύψος του οικισμού της Καρβάλης, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας, κατάφεραν να συλλάβουν και τον 49χρονο οδηγό του εν λόγω οχήματος.

Τα δύο αυτοκίνητα, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.