– Το Σωματείο διαβεβαιώνει ταυτόχρονα: «Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα μπροστά σε όποια προσπάθεια κερδοσκοπίας στα είδη πρώτης ανάγκης, μέσα από ενδεχόμενο ανατιμήσεων και ιδιαίτερα στα βασικά είδη τροφίμων».

Το Σωματείο ιδιωτικών υπάλληλων Κομοτηνής καταγγέλλει την απόλυση  δύο εργαζόμενων από την εταιρία ανταλλακτικών αυτοκίνητων Φ. Καραμπάση και ΣΙΑ Ε.Ε., η οποία διατηρεί καταστήματα στη βόρεια Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την Τρίτη 7 Ιουλίου, η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζομένους, και χωρίς προειδοποίηση τους απέλυσε, επικαλούμενη τη μείωση του τζίρου της προηγούμενης εβδομάδας. Λίγες μέρες νωρίτερα, σε meeting με τούς εργαζομένους, έλεγε ”πως όλοι είμαστε μια οικογένεια και εδώ μέσα δεν υπάρχουν εργάτες και αφεντικά άλλα όλοι είμαστε συνεργάτες”. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρία απολύει εργαζομένους επικαλούμενη διάφορους λογούς (όπως το ότι αργεί να μάθει τη δουλειά), καθώς το καθεστώς εργασίας αναγκάζει σε μικρό χρονικό διάστημα τον εργαζόμενο να μάθει πολλά αντικείμενα.

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απολύσεων και καλλιέργειας του φόβου και της τρομοκρατίας προς τους εργαζομένους σε διαφορές επιχειρήσεις του εμπορίου και όχι μόνο.

Το Σωματείο καλεί κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να μην εφησυχάσει από τις όποιες παραπλανητικές προσπάθειες κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, της μεγαλοεργοδοσίας, ότι τα δύσκολα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πέρασαν.

Η επικείμενη συμφωνία, λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, έγινε κοινός στόχος όλων των δυνάμεων της αστικής τάξης της χώρας, των αστικών κομμάτων και των μεγαλοεργοδοτών, επιβεβαιώνοντας τον κάλπικο και παραπλανητικό χαρακτήρα στο ερώτημα που τέθηκε εξαρχής στον λαό από την Κυβέρνηση.

Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι και μεταφράστηκαν σαν λαϊκή εντολή για νέα επώδυνα μέτρα που είναι αναπόφευκτα όπως ισχυρίζονται απροκάλυπτα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των αστικών κομμάτων. Η «αξιοπρέπεια» και η «περηφάνια» έγιναν ανάγκη για εθνική ενότητα, «σύνεση» και ομοψυχία.

Επιβεβαιώνεται, ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, στόχος ήταν μια άνευ προηγούμενου προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Η επίθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα για να επισφραγίσει τα νέα επώδυνα μέτρα σαν αναπόφευκτα και αναγκαία.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Μην τους επιτρέπεις να σε εκβιάζουν, να σε τρομοκρατούν, να σε φοβίζουν, να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευσή σου, να κλέβουν τον ιδρώτα σου. Πρόταξε τις δικές σου ανάγκες και αιτήματα. Για ότι συμβαίνει στον χώρο εργασίας σου, αμέσως έλα σε επαφή με το σωματείο. Δυναμώνουμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας.  Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένας εργαζόμενος στο εμπόριο, άνεργος, εργαζόμενος σε οποιονδήποτε κλάδο, να μείνει μόνος και αβοήθητος μπροστά στην επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγαλοεργοδοσίας, με υποστηριχτές την Κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα. Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, με τις λαϊκές επιτροπές στη γειτονιά, να διασφαλίσουμε την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα μπροστά σε όποια προσπάθεια κερδοσκοπίας στα είδη πρώτης ανάγκης, μέσα από ενδεχόμενο ανατιμήσεων και ιδιαίτερα στα βασικά είδη τροφίμων.

Απαιτούμε, να παρθούν πίσω ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι απολύσεις».