Κατατέθηκε επερώτηση και αναμένονται απαντήσεις στα ερωτήματα:

– η Περιφέρεια ΑΜ-Θ φιλοξενήθηκε σε Περίπτερο ή σε … τραπεζάκι του καφέ άλλης Περιφέρειας;

– ποιοί εκπροσώπησαν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ;

– ποιο το τελικό κόστος εκπροσώπησης από τα συνολικά 10.000 ευρώ της εκτιμώμενης δαπάνης;

Για παραπλάνηση, καταγγέλλει ουσιαστικά τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου “Κοινωνική Συμμαχία”, αναφορικά με την παρουσία της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση “French Travel Market – TOP RESA”, η οποία είχε γνωστοποιηθεί με επίσημο δελτίο Τύπου.

Για το θέμα, ο επικεφαλής της “Κοινωνικής Συμμαχίας”, Φώτης Καραλίδης, κατέθεσε επερώτηση προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Σωτήρη Μποταΐτη, τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη η οποία αναμένεται να απαντηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.

Στην επερώτησή του ο κ. Καραλίδης, αναφέρει:  

«Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, μας λέτε ότι η Περιφέρεια συμμετείχε στην Έκθεση International French Travel Market – TOP RESA», και μάλιστα ευχαριστείτε την Υπουργό κ. Κουντουρά για την παραχώρηση περιπτέρου.

Παρακαλώ να μας δώσετε απολογιστικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη έκθεση καθώς επίσης να μας επιδείξετε φωτογραφικό υλικό με το περίπτερο που διαθέταμε στην εν λόγω έκθεση, διότι σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μας παραχωρήθηκε περίπτερο αλλά ήμασταν φιλοξενούμενοι σε τραπεζάκι του καφέ σε περίπτερο άλλης Περιφέρειας.

Επερωτάσθε λοιπόν:

  • Γιατί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενώ δεν είχε Περίπτερο, δηλώσατε ότι είχε;
  • Ποιοι εκπροσώπησαν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ποιο το τελικό κόστος εκπροσώπησης από τα συνολικά 10.000 ευρώ της εκτιμώμενης δαπάνης;».

Το δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ:

“Σε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις για επαγγελματίες του τουρισμού, τη Διεθνή Έκθεση International French Trade Market Top Resa – IFTM 2017 (26-29 Σεπτεμβρίου 2017), συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για μία από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις τουρισμού στη Γαλλία, που σηματοδοτεί την ετήσια συνάντηση των Γάλλων επαγγελματιών τουρισμού με εκθέτες από όλο τον κόσμο.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειάς μας συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας, καθώς και με διαμορφωτές της κοινής γνώμης (ΜΜΕ και bloggers).

Τόσο με την παρουσία μας στην εν λόγω έκθεση, όσο και με τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) που θα διοργανώσει στο προσεχές διάστημα για Γάλλους επαγγελματίες του τουρισμού η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για τη γαλλική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού της Γαλλίας, οι Γάλλοι τουρίστες δίνουν έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε θεματικές μορφές τουρισμού και όχι μόνο στο μοντέλο «ήλιος – θάλασσα». Οι Γάλλοι τουρίστες διαμένουν πολλές ημέρες στις περιοχές που επισκέπτονται και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα συγκριτικά με άλλους Ευρωπαίους τουρίστες.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης θέλει να ευχαριστήσει την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Κων/νο Τσάγα για τη ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση περιπτέρου προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην εν λόγω έκθεση”.