Καταγγελία και από τη ΔΑΣ για την απόλυση της υπαλλήλου του Ε.Κ. Κομοτηνής

"Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της".
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ανακοίνωση για την απόλυση της Ρυίας Πατσατζή, υπαλλήλου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και συνδικαλίστριας-μέλους της διοίκησής του, εξέδωσε και η παράταξη της “Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας”.

Σε αυτήν αναφέρει:

«Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) καταγγέλλει την απαράδεκτη απόλυση εργαζόμενης, αλλά και μέλους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής (εκλεγμένη με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση»).

Οι μεθοδεύσεις της «Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενότητας» (ΔΗΣΥΕ), πρώην ΠΑΣΚΕ, και του επικεφαλής της και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, φαίνεται να παίρνουν άριστα στα τεστ της μεγαλοεργοδοσίας.

Ακολουθώντας τακτικές των μεγαλοεργοδοτών, επικαλούνται νόμους του 1920 (!), ώστε να μπορέσουν να απολύσουν την εργαζόμενη-συνδικαλίστρια και μάλιστα χωρίς την καταβολή αποζημίωσης. Να θυμίσουμε πως παρόμοια τακτική ακολουθήθηκε και από τη διοίκηση Λαυρεντιάδη στη Β.Φ.Λ. στην Καβάλα. Η αλήθεια είναι πως δεν μας δημιουργεί καμία εντύπωση η στάση της ΔΗΣΥΕ, αφού χρόνια τώρα αποδεικνύει με την δράση της ότι αποτελεί έκφραση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στους εργαζόμενους και το κίνημά τους.

Ξεκαθαρίζουμε πως η συγκεκριμένη αντιδικία δεν πηγάζει από αντιπαράθεση συνδικαλιστικών παρατάξεων γύρω από τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζόμενων. Κάθε άλλο… Αποτελεί αντιπαράθεση συνδικαλιστικών παρατάξεων που συναγωνίζονται, από τη μία, για το ποια θα σύρει αποτελεσματικότερα τους εργαζόμενους πίσω από εργοδοτικές επιδιώξεις, και από την άλλη, να μην υπάρξει καμία ουσιαστική οργάνωση, καμία σημαντική αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και τις απατήσεις των μεγαλοεργοδοτών. Τέτοιου είδους «προσωπικές» αντιδικίες μπορούν να λυθούν έξω από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.

Παρ’ όλ’ αυτά, η ΔΑΣ από την πρώτη στιγμή καταψήφισε στα Δ.Σ. του Ε.Κ. Κομοτηνής τις προτάσεις της ΔΗΣΥΕ για απόλυση της εργαζόμενης, όπως και για σύσταση πειθαρχικής επιτροπής εναντίον της, καταγγέλλει την απόλυση της εργαζόμενης από την πλειοψηφία της Διοίκησης του Ε.Κ. Κομοτηνής, και απαιτεί την απόσυρση της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας της εργαζόμενης και την άμεση επαναπρόσληψή της.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις. Αιχμή των διεκδικήσεών μας θα πρέπει να είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, η πάλη ενάντια στα οξυμένα προβλήματα στους χώρους δουλειάς μας, μακριά από συντεχνιακές λογικές, από κόντρες για τις καρέκλες. Είναι τώρα πιο επιτακτικό από ποτέ να μαζικοποιήσουμε και να δυναμώσουμε τα συνδικάτα μας, να δυναμώσουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις.
Η ελπίδα βρίσκεται στη δική μας δύναμη…».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood