Ως «παράνομη» και «κατά παραγγελία» του προέδρου Παντελή Μαγαλιού, καταγγέλλει την απόλυση της υπαλλήλου και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, κ. Ρυίας Πατσατζή, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση, η οποία χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα  τη συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Μαγαλιού και της παράταξής του, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία τους το έχουν μετατρέψει σε φέουδο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Μια πλειοψηφία η οποία προέκυψε από τις νόθες διαδικασίες του τελευταίου Συνεδρίου, και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από την παράταξη του κ. Μαγαλιού εκλέγονται από σωματεία – σφραγίδες ή από ανύπαρκτα σωματεία, χωρίς καμία δράση.

Αλλά ακόμα κι εμείς δεν είχαμε φανταστεί μέχρι που θα φτάσει η κατάντια αυτών που αυτοαποκαλούνται «συνδικαλιστές» και που αμαύρωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια στα μάτια του κόσμου. Δυστυχώς το είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, όπου η πλειοψηφία του κ. Μαγαλιού αποφάσισε, παρά την άρνηση τη δική μας αλλά και του ΠΑΜΕ να συμμετέχουμε σε αυτήν την πρωτοφανή διαδικασία, την απόλυση της υπαλλήλου του Εργατικού Κέντρου κ. Ρύιας Πατσατζή, η οποία είναι και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, και την οποία εδώ και μεγάλο διάστημα έχει στοχοποιήσει, πιστεύοντας ότι έτσι θα φιμώσει την κριτική που του ασκεί  η παράταξή μας, της οποίας είναι μέλος η Ρύια Πατσατζή.

Μάλιστα, για να αποφύγει ο ίδιος να εισηγηθεί την εν λόγω απόλυση, μια και με τη Ρύια Πατσατζή υπάρχουν εδώ και καιρό δικαστικές εκκρεμότητες, κατασκεύασε μια «πειθαρχική επιτροπή» καταστρατηγώντας το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου το οποίο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Σε αυτήν την «επιτροπή» τοποθέτησε άτομα της αρεσκείας του, μόνο από την παράταξή του, η οποία και ανέλαβε να κάνει την εισήγηση της κατά παραγγελία απόλυσης.

Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή ως εντελώς παράνομη και  καταχρηστική, και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της. Δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο, νομικό και συνδικαλιστικό, σε αυτές τις πρακτικές, που μπορεί να εκθέτουν τον ίδιο τον κ. Μαγαλιό, αλλά εκθέτουν και το Εργατικό Κέντρο ανεπανόρθωτα.

Καλούμε για άλλη μια φορά τα μέλη της πλειοψηφίας να πάψουν να καλύπτουν τις αυθαιρεσίες του κ. Μαγαλιού, και να γνωρίζουν ότι είναι συνυπεύθυνοι σε ότι εξευτελίζει τον θεσμό του Εργατικού Κέντρου στα μάτια των εργαζομένων της περιοχής, σε μια περίοδο που δέχονται  επίθεση η εργατική τάξη και τα εργατικά δικαιώματα από τις μνημονιακές πολιτικές.

Η τρομοκρατία  που έχει εξαπολύσει ο κ. Μαγαλιός και η παράταξή του με κύριο στόχο την παράταξή μας δεν θα περάσει!».