Με μια εκλεκτή ψαριά στα δίχτυα του επέστρεψε σήμερα στη βάση του, στο λιμάνι του Ιμέρου, το αλιευτικό σκάφος «Ζωή» του καπετάνιου Αντώνη Κατσαρίδη.

Ο επαγγελματίας ψαράς κατέφερε να βγάλει από τη θαλάσσια περιοχή της Μολυβωτής έναν καρχαρία – γαλέο, μήκους ενός μέτρου και 10 κιλών περίπου. Το κρέας του συγκεκριμένου καρχαριοειδούς θεωρείται εκλεκτός μεζές.

Όπως διαβάζουμε στη wikipedia, ο Γαλέος (επιστημονική ονομασία Galeorhinus galeus, «Γαλεόρρινος ο γαλέος») είναι καρχαρίας που ανήκει στην οικογένεια Τριακίδες (triakidae). Παρόλα αυτά, την ονομασία γαλέος φέρουν και άλλα είδη καρχαριών. Η ονομασία γαλέος χρησιμοποιείται γενικά στην Ελλάδα για να περιγράψει το κρέας που προέρχεται γενικά από αλιευμένους καρχαρίες και όχι μόνο από το συγκεκριμένο είδος.

Το μήκος του φθάνει τα 1-2 μέτρα. Η ράχη του έχει χρώμα ανοικτό γκριζωπό ενώ τα πλευρά του λίγο ροδίζουν και η κοιλιά του είναι άσπρη. Το ρύγχος του είναι πεπλατυσμένο και μυτερό και το στόμα του βρίσκεται στη κάτω πλευρά, όπως σε όλα τα σκυλόψαρα με δόντια μυτερά, τριγωνικά και σε σειρές. Το πρώτο ραχιαίο πτερύγιο είναι 2 ή και 3 φορές μεγαλύτερο απ΄ το δεύτερο πτερύγιο της ουράς του.

Ζει στο βυθό κοντά στις στεριές και τροφή του είναι μικρά ψάρια και μαλάκια. Γεννά μικρά ζωντανά, είναι δηλαδή ζωοτόκος. Το κρέας του είναι ασπροκόκκινο και σφιχτό.