Ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης και η TRELACADEMY ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα στην Κομοτηνή ενόψει της αποκριάς.

Έτσι, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου στις 21:30, θα γιορταστεί η παραδοσιακή αποκριά με τις διονυσιακές ρίζες και τις αθυρόστομες σατυρικές αναφορές της, όπως απαντάται σε όλη την Ελλάδα. Με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Εβρίτικη Ζυγιά», θα στηθεί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, γύρω από τη φωτιά, ένα παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς από την ξεχωριστή αποκριάτικη βορειοελλαδίτικη παράδοση. Συνδράμουν για τον σκοπό αυτό, ομάδες από την Κοζάνη, που θα ανάψουν τον φανό στην Κομοτηνή, ο Μορφωτικός Όμιλος Νέου Σιδηροχωρίου με τους Σεϊμένηδες, αλλά και το τσίπουρο και το κρασί που θα ρέουν σε αφθονία.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, καρναβαλιστές μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώνονται στις 20:00 έξω από τη Λέσχη Κομοτηναίων, και αφού διασχίσουν την οδό Βενιζέλου χορεύοντας και τραγουδώντας, καταλήγουν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί το πάρτι συνεχίζεται και  τους καρναβαλιστές περιμένει o DJ Lagos αλλά και το μουσικό συγκρότημα “Underhill West”, έχοντας ετοιμάσει ένα ειδικό, αποκριάτικο, εορταστικό, μουσικό πρόγραμμα.

Ήδη στην πρόσκληση της TRELACADEMY και του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης έχουν ανταποκριθεί διάφοροι φορείς, σύλλογοι, ομάδες από επαγγελματίες, από φοιτητές αλλά και μαθητές, με σκοπό ξεχωριστή αποκριά στην Κομοτηνή.