Δύο ακόμη δράσεις που άπτονται τόσο της προώθησης της υγιούς επιχειρηματικότητας όσο και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, υλοποίησε ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Λεωφόρου για την Επαγγελματική Δράση, βράβευσε ως  επιχειρηματία της χρονιάς τον κ. Πασχάλη Κατίου, η επιχείρηση του οποίου κατάφερε εν μέσω κρίσης αύξηση τζίρου, κερδοφορίας, και κυρίως αύξηση του απασχολούμενου προσωπικού. Το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο κ. Κατίου, που ευχαρίστησε τον Ρ.Ο. Κομοτηνής για την τιμητική πρωτοβουλία του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια ακόμη πρωτοβουλία του Ρ.Ο. Κομοτηνής στο πλαίσιο της Λεωφόρου για την Κοινοτική Δράση, δηλαδή την έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Για άλλη μια φορά οι Ροταριανοί προσέφεραν τη στήριξή τους στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με ιδιώτες χορηγούς, προσέφεραν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου έναν καρδιογράφο. Τον καρδιογράφο παρέλαβαν εκ μέρους του Νοσοκομείου η δ/ντρια του ΤΕΠ κ. Σοφία Παπαναστασίου, και η ιατρός κ. Λουΐζα Μπόργκι-Κουτσογιάννη. Η κ. Παπαναστασίου μετέφερε τις ευχαριστίες του Διοικητή κ. Γεωργίου Φιλιππίδη και του προσωπικού του Νοσοκομείου για τη σημαντική αυτή προσφορά.

Ο Προπρόεδρος του ομίλου κ. Μενέλαος Συκάκης, προσέφερε αντίτιμο του Paul Harris Fellow (1.000 $) που θα του απένειμε ο Ρ.Ο.Κ., επίσης για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, γιατί όπως δήλωσε «προτιμάει να «στολίζει» την καρδιά του παρά  το πέτο του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Δούκας, τόνισε ότι «οι Ροταριανοί θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Εξάλλου με την προσφορά αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα η ανθρωπιστική διάσταση του Ρόταρυ. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι το Ρόταρυ είναι ένα διεθνές δίκτυο 1,2 εκατομμυρίων εθελοντών, οργανωμένων σε 35.000 Ομίλους σε 180 χώρες, που προσφέρουν υπηρεσίες και χρήματα σε διάφορους τομείς (παιδεία, υγεία, πόσιμο νερό, διεθνή συνεννόηση και συνεργασία κ.λπ.)».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του καρδιολόγου Δρ Λεωνίδα Διαμαντόπουλου, με θέμα «Επεμβατική αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων. Το μέλλον της καρδιολογίας που χρειαζόμαστε σήμερα». Μετά το πέρας της ομιλίας, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, ο κ. Διαμαντόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το ανθρωπιστικό έργο του Ρ. Ο. Κομοτηνής και γενικά των Ροταριανών.

Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με δείπνο που επιμελήθηκε ο σεφ του ξενοδοχείου Ανατόλια, και έκλεισε με την υπόσχεση εκ μέρους των Ροταριανών ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα συνεχιστούν ακολουθώντας το σύνθημα για την τρέχουσα χρονιά του Διεθνούς Ρόταρυ «Το ΡΟΤΑΡΥ στη υπηρεσία της ανθρωπότητας».