Επερώτηση με την οποία στηλιτεύει το φιάσκο της συμμετοχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην 82η ΔΕΘ, κατέθεσε προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Σωτήρη Μποταΐτη και τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του οργάνου “Κοινωνική Συμμαχία”, Φώτης Καραλίδης.

Κατακεραυνώνοντας τον περιφερειάρχη για την άστοχη παρουσία της Περιφέρειας στο κορυφαίο εκθεσιακό-οικονομικό γεγονός της χώρας, ο κ. Καραλίδης ρωτά μεταξύ άλλων πόσο στοίχισε η αποστολή της Περιφέρειας και ποια η ωφελιμότητά της.

Το ακριβές κείμενο της Επερώτησης:

«Στην ανακοίνωση σας για τη συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αναφέρετε:

«…Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα είναι παρούσα παρουσιάζοντας τις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου της, μάρμαρα, ζεόλιθο, κρασί, μετάξι, μέλι, λάδι και αγροδιατροφικά προϊόντα δευτερογενούς τομέα. Ταυτόχρονα, προβάλλονται ενδεικτικά σημαντικά έργα υποδομών αλλά και επενδύσεις σε επιχειρήσεις παραγωγής καινοτόμων προϊόντων της Περιφέρειας με στόχο την προώθηση των εμπορικών και εξαγωγικών συναλλαγών των επιχειρήσεων της περιοχής…».

Αναρωτιόμαστε πως επετεύχθησαν τα παραπάνω με την απογοητευτική εικόνα που είχε, το ωραίο ομολογουμένως αισθητικά, περίπτερό μας, αφού ήταν άδειο από επισκέπτες, το προσωπικό στοιχειώδες, χωρίς να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένο, και με εμφανέστατη την απουσία των τοπικών επιχειρηματιών.

Με αφορμή επιπροσθέτως και των επικριτικών σχολίων που δέχθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από το σύνολο σχεδόν του περιφερειακού αλλά και πανελλήνιου Τύπου για την «επική» γκάφα με τον ανακριβή χάρτη,

Επερωτάσθε κύριοι της Διοίκησης:

  • Ποιος ο απολογισμός της συμμετοχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην 82η ΔΕΘ και ποια η ωφελιμότητά της;
  • Γιατί επιλέχθηκε περίπτερο στο πιο απομακρυσμένο Pavillion (νούμερο  6);
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για τον ανακριβή χάρτη που εξαφάνισε τις συνοριακές εξόδους του Κυπρίνου και των Καστανέων, άλλαξε γεωγραφική θέση στο Διδυμότειχο, και υποκατέστησε την Κωνσταντινούπολη με την «Istanbul»;
  • Γιατί η εν γένει παρουσία σε πλειάδα εκδηλώσεων γίνεται καταναγκαστική αγγαρεία και όχι ουσίας προβολή και ανάδειξη της Περιφέρειάς μας με δεδομένο ότι το 2017 είναι επιπροσθέτως και έτος «Αριστείας» για τον τουρισμό;».