Καρά Χουσεΐν ο 5ος…οικονομικός επόπτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης

Ο κ. Καρά Χουσεΐν.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

– Την παραίτησή του στην κρίση του Δ.Σ., έθεσε ο Πρόεδρος κ. Αργύρης Αργυρόπουλος.

Σε εκλογή οικονομικού επόπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω της επικείμενης την ερχόμενη εβδομάδα ψήφισης του προϋπολογισμού, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Υποψήφιοι για τη θέση ήταν οι κύριοι Μιχάλης Βεζυριανίδης (εκδήλωσε αυτοβούλως το ενδιαφέρον) και Καρά Χουσεΐν (προτάθηκε από τον κ. Παναγιώτη Καλτσίδη).

Στη μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε, παρόντων δέκα οκτώ μελών του (21μελούς) Δ.Σ., ο κ. Καρά Χουσεΐν έλαβε 9 ψήφους, ο κ. Βεζυριανίδης 8, ενώ βρέθηκε και ένα λευκό.

Οι ψηφίσαντες

Στην ψηφοφορία που ανέδειξε νέο οικονομικό επόπτη του επιμελητηρίου τον κ. Καρά Χουσεΐν, συμμετείχαν οι Αργύρης Αργυρόπουλος, Μιχάλης Βεζυριανίδης, Κυριάκος Δραγουμάνης, Γιουσούφ Εργκιούν, Νεοκλής Ιωαννίδης, Παναγιώτης Καλτσίδης, Αντώνης Καμπουρίδης, Καρά Χουσεΐν, Κερτσέκ Αχμέτ, Μουσταφά Κιασήφ, Παναγιώτης Μαργαρίτης, Δήμητρα Μπαμπασίδου, Δεβλέτογλου Μπουλέντ, Χασάν Ρετζέπ, Αχμέτ Ριδβάν, Σιαμπάν Ερδάλ, Χουσεΐν Τζεβάντ, Αχμέτ Χαϊρετίν.

Αντεγκλήσεις για τα οικονομικά

Κατά την εισαγωγή του θέματος, εθίγη μετ’ επιτάσεως το ζήτημα των αλλεπάλληλων παραιτήσεων των οικονομικών εποπτών.

Ο κ. Αργύρης Αργυρόπουλος.
Ο κ. Αργύρης Αργυρόπουλος.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος κ. Α. Αργυρόπουλος, υποστήριξε ότι «πίσω από τις παραιτήσεις υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεις που μας χτυπάνε», και προέτρεψε τους τέσσερις παραιτηθέντες οικονομικούς επόπτες (Π. Καλτσίδη, Ν. Ευκαρπίδη, Γ. Κιλτσίκη, Ε. Ορχάν), να δημοσιοποιήσουν και να καταγγείλουν τυχόν οικονομικές ατασθαλίες που τους οδήγησαν στην παραίτηση. Ακόμη, αναφερόμενος στην παραίτηση του τελευταίου οικονομικού επόπτη, κ. Εσάτ Ορχάν, υπογράμμισε πως την εξέλαβε ως μομφή προς το πρόσωπό του και πως ακόμη δεν έχει καταλάβει τον λόγο. Παράλληλα, με αυτοκριτική διάθεση, σημείωσε: «Μετά από μια επαγγελματική πορεία τριάντα ετών, νόμιζα πως ήμουν ένας πετυχημένος Πρόεδρος, σήμερα όμως δεν αισθάνομαι το ίδιο, ίσως έκανα λάθη, ίσως να μην μπόρεσα να μπω στις σκέψεις σας». Και συμπλήρωσε καταλήγοντας: «Όποιος θέλει ας έρθει να αναλάβει…».

Ο κ. Καρά Χουσεΐν.
Ο κ. Καρά Χουσεΐν.

«Η διοικητική επιτροπή κάνει ότι θέλει, χρειαζόμαστε ανασυγκρότηση, αναδιανομή αρμοδιοτήτων, καμία πρότασή μας δεν έχει εισακουστεί», διαμαρτυρήθηκε σε έντονο τόνο ο κ. Καρά Χουσεΐν, για να ερωτηθεί από τον Πρόεδρο: «Τι προτείνετε; Θέλετε να παραιτηθώ;». «Ναι», απάντησε ο κ. Καρά Χουσεΐν, με τον κ. Αργυρόπουλο να παραπέμπει στην επιμελητηριακή νομοθεσία η οποία προβλέπει για αυτές τις περιπτώσεις την υποβολή σχετικού αιτήματος από τα 4/5 του Σώματος, και τον κ. Καρά Χουσεΐν να επιμένει ότι «ο Πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί αυτοβούλως για να διευκολύνει την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του επιμελητηρίου».

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Καμπουρίδης, επισημαίνοντας πως «ο κάθε παραιτηθείς οικονομικός επόπτης μπορεί λόγω της όποιας πικρίας του να πει και την κακία του», ζήτησε από τον Πρόεδρο να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα τη λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος  εκ μέρους της διοικητικής επιτροπής για τα οικονομικά του επιμελητηρίου, αίτημα που έγινε δεκτό από τον κ. Αργυρόπουλο και που θα ικανοποιηθεί αύριο Τετάρτη 19 του μηνός – συγχρόνως στους συμβούλους θα διανεμηθεί και το κείμενο του προϋπολογισμού που θα τεθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως, θέμα αποχώρησης του Προέδρου αναμένεται να τεθεί στις αρχές του νέου έτους, οπότε ο κ. Αργυρόπουλος συμπληρώνει το όριο της συνταξιοδότησής του, ενώ η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει τον Δεκέμβριο του 2015…   

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής
Κομοτηνή | Η κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood