Περιεκτική και στοχευμένη υπήρξε η παρέμβαση της Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρας Στογιαννίδου στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Στην τοποθέτησή της έθιξε τρία μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τον τόπο:

α) την αδήριτη ανάγκη αξιοποίησης του τμήματος της παραλίας Φαναρίου που εξακολουθεί να τελεί υπό την αρμοδιότητα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και να μην παραχωρείται στον Δήμο Κομοτηνής.

β) τη ζωτικής σημασίας αναγκαιότητα άρσης της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων από τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας-Μακάζα, καθώς και αναβάθμισης των τελωνείων της περιοχής για την ακώλυτη, χωρίς καθυστερήσεις κίνηση των οχημάτων.

γ) την αντιμετώπιση «του απαράδεκτου μονοπωλίου των αεροπορικών εταιριών που εκτελούν τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη και Καβάλα προς Αθήνα διατηρώντας τις τιμές στα ύψη, γεγονός που σαφώς συνιστά απαγορευτικό παράγοντα για να επισκεφθεί κάποιος την περιοχή της ΑΜ-Θ».

Ειδικότερα ως προς το πρώτο, αφού στηλίτευσε το γεγονός ότι η διαχείριση τμήματος της παραλίας Φαναρίου εξακολουθεί να παραμένει στην αρμοδιότητα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) «δηλαδή σε μια εταιρεία που είναι μακριά από την τοπική κοινωνία», επισημαίνοντας ότι «θα έπρεπε η έκταση αυτή να ανήκει στον Δήμο γιατί οι Δήμοι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τις εκτάσεις αυτές», η κ. Στογιαννίδου επικεντρώθηκε στο μείζον ζήτημα που αφορά στο έργο ανάπλασης του κάμπινγκ και της πλαζ της περιοχής (με ποδηλατοδρόμους, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου, υποστηρικτικές υποδομές, κ.λπ.). Συγκεκριμένα, για το εν λόγω έργο υπάρχει πρόσκληση χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜ-Θ ύψους 2.800.000 ευρώ με δικαιούχο την ΕΤΑΔ, γεγονός που σημαίνει οτι μόλις κατατεθεί η πρόταση, θα εγκριθεί η χρηματοδότηση και το έργο θα υλοποιηθεί. Η προθεσμία υποβολής της πρότασης λήγει το 2018, και άρα όσο πιο νωρίς κατατεθεί, τόσο πιο γρήγορα θα υλοποιηθεί το έργο. Γι΄ αυτό και η κ. Στογιανίδου τόνισε εμφατικά: «Όλα αυτά είναι εύλογο ότι έχουν δημιουργήσει αγωνία σε όλους εμάς, διότι βλέπουμε τον χρόνο να περνάει χωρίς να προχωρά η διαδικασία, σε μια περιοχή που έχει απόλυτη ανάγκη το έργο αυτό, καθώς το κράτος εδώ και τριάντα χρόνια σχεδόν δεν έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην περιοχή». Τούτων δοθέντων, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής ζήτησε από την αρμόδια Υπουργό Έλενα Κουντουρά να ασκήσει πίεση ώστε άμεσα να υποβληθεί η πρόταση από την ΕΤΑΔ «για να υλοποιηθεί ένα έργο που θα αναμορφώσει την πιο τουριστική περιοχή του Δήμου Κομοτηνής».