Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, συγχαίρει τους Βουλευτές – Πολιτευτές άλλων νομών που διεκδίκησαν και απέσπασαν νοσηλευτικό προσωπικό για τα νοσοκομεία των περιοχών τους, και καλεί τους Βουλευτές – Πολιτευτές της Ροδόπης, να απαντήσουν προς την τοπική κοινωνία: «Υπάρχει μεθόδευση και σχέδιο ή άγνοια και αδιαφορία;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Επανερχόμενοι στο θέμα της τραγικής υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας, με τα 70 κενά σε Νοσηλευτικό Προσωπικό, πληροφορηθήκαμε ότι οι θέσεις που αντιστοιχούν από την Προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ των 400 νοσηλευτών για την κάλυψη των ΜΕΘ Πανελλαδικά, για το δικό μας Νοσοκομείο είναι «μηδέν».

Τα γειτονικά νοσοκομεία διεκδίκησαν και έλαβαν τη μερίδα του λέοντος, όπως το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με 5 γιατρούς και 16 νοσηλευτές.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής συγχαίρουν τους πολιτευτές των γειτονικών νομών για αυτές τις διεκδικήσεις και διερωτώνται:

– βάσει ποιού υγειονομικού χάρτη έγιναν αυτές οι επιλογές; Τι σκοπό εξυπηρετούν; Ποιοι ερωτήθηκαν και ποιοι αποφάσισαν;

– για πόσο ακόμα το Νοσοκομείο Κομοτηνής θα λειτουργεί ως δεξαμενή πλήρωσης θέσεων σε γειτονικά νοσοκομεία;

– υποσχέθηκαν ότι θα αντικατασταθεί το προσωπικό που μετατάχθηκε, οτι θα ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής με πλήρωση θέσεων από επόμενες προκηρύξεις.

Οφείλουν να εξηγήσουν τόσο το Υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, όσο και οι Βουλευτές – Πολιτευτές του Νομού μας, όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία: Υπάρχει μεθόδευση και σχέδιο ή άγνοια και αδιαφορία;».