“Όνειρα” για νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, κάνουν κάποια γνωστά ΜΜΕ αναφορικά με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, σχολιάζεται δηκτικά από κυβερνητικούς κύκλους.

Και τούτο, διότι η εκτίμηση του ΔΝΤ περί πλεονάσματος 2,9% για το 2018, είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με τον στόχο του 2,2% ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι – γι’ αυτό άλλωστε δεν ετέθη και θέμα μέτρων κατά την τρίτη αξιολόγηση. Η απάντηση, δε, που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε σχετική ερώτηση, είναι παραπάνω από σαφής.

Πάντως, και όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, από το Μαξίμου υπενθυμίζεται το γεγονός οτι οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ διαχρονικά έχουν αποδειχθεί ανακριβείς, ενώ ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια αποδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα.

Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν δεν υφίσταται, υπογραμμίζεται από τις κυβερνητικές πηγές, οι οποίες μάλιστα προσθέτουν με νόημα πως “η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη διαδικασία της εξόδου από το πρόγραμμα και την επιτροπεία, όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι…”.