Σε 854.517 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ τον Νοέμβριο, αριθμός μεγαλύτερος κατά 6.674 περισσότερα άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα, οι μακροχρόνια άνεργοι εξακολουθούν να πληθαίνουν, και πλέον ανέρχονται σε 450.839 από 418.071 που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

«Τα στοιχεία διαψεύδουν το «success story» της κυβέρνησης. Η πρωτοφανής ανεργία, για την οποία κυρίως υπεύθυνες είναι οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και οδηγεί πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση,  και εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες, το καλύτερο παραγωγικό δυναμικό της χώρας, σε μετανάστευση. Η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές, θα πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της ανασύνθεσης του διαλυμένου από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παραγωγικού ιστού, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα επιβίωσης και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.