Συνελήφθη σε δασική περιοχή του Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες  σχετικά με φυτεία στην εν λόγω τοποθεσία, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε ο 35χρονος να μεταβαίνει στο σημείο οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από τον χώρο εκριζώθηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,7 έως 2 μέτρα, ενώ βρέθηκε και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης (σύστημα αυτόματου ποτίσματος, πλαστικά δοχεία με υγρό λίπασμα, γλάστρες, συσκευασία με φυτόχωμα, κ.ά.).

Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή και συγκεκριμένα σε παράπηγμα αγροκτήματος, ειδικά διαμορφωμένο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για την  αποξήρανση και την εναπόθεση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Στον χώρο βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης, συνολικού βάρους 1.160 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 35χρονου, στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν 53,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σπόροι κάνναβης, και τρεις μεταλλικοί τρίφτες.

Κατασχέθηκαν όλα τα προαναφερθέντα ευρήματα, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.