Έναν 60χρονο ημεδαπό συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στις Σάπες άνδρες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, και σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, στην οποία περιλαμβάνεται επίσης ένας 55χρονος ημεδαπός ο οποίος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν στην οικία των δύο ανδρών και σε αύλειο χώρο αυτής:

  • ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1,8 μέτρων.
  • 84 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
  • ένα γυάλινο βάζο με σπόρους κάνναβης.
  • δεκατρία πλαστικά δοχεία με φυτόχωμα που χρησιμοποιείται για το αρχικό στάδιο καλλιέργειας των φυτών κάνναβης.
  • ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 30 εκατοστών

Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρακείμενο της οικίας, εντός του οποίου οι δύο άνδρες καλλιεργούσαν 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,1 έως 2 μέτρα.

Από τους παραπάνω χώρους κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης, οι ποσότητες ναρκωτικών, οι σπόροι κάνναβης, τα πλαστικά δοχεία με το φυτόχωμα, το μαχαίρι, πλήθος πλαστικών δοχείων και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.