Δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 33 ετών, συνελήφθησαν σε χωριά της Δράμας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, και σε βάρος τους οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν αρχικά τον 40χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία και στην κατοχή του ένα μεταλλικό κυτίο με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 17,1 γραμμαρίων, και τρία αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 40χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο υπόγειό της ειδικό χώρο τον οποίο ο δράστης είχε διαμορφώσει με τη βοήθεια του 33χρονου, προκειμένου να  εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, αποτελούμενο από ειδικούς λαμπτήρες φωτισμού, σύστημα εξαερισμού, ειδικά όργανα μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας, ειδικές μεμβράνες αντανάκλασης, και θερμάστρες υψηλής απόδοσης.

Στον χώρο βρέθηκαν ακόμη μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, πλαστικά γλαστράκια, και μεγάλο πλήθος συσκευασιών – πλαστικών δοχείων με χώμα και λίπασμα.

Στο πλαίσιο της συνέχισης των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 33χρονος, στην οικία του οποίου βρέθηκε ένα μεταλλικό δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7,5 γραμμαρίων.