«Καταρρέει δημοσκοπικά, καταρρέει στην κοινωνία, καταρρέει όμως και στα κεντρικά της ΝΔ ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, που είναι κατά όλων σχεδόν των αντιπεριφερειαρχών, αλλά κι αυτοί με τη σειρά τους είναι όλοι εναντίον του!», γράφει ο «Μαχητής Θράκης», σε δημοσίευμα του οποίου επίσης αναφέρεται πως «το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητεί τον αντικαταστάτη του Μέτιου».

Μάλιστα κατά το δημοσίευμα, ως φαβορί φέρεται ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης «που θεωρείται ο μόνος που μπορεί να ενώσει όλους τους υπόλοιπους αντιπεριφερειάρχες, και με την εμπειρία του στη πολιτική να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού έχει μεγάλη απήχηση και στη μειονότητα αλλά ευρύτατα σε οπαδούς και ψηφοφόρους όλων των κομμάτων».

  • Ο Κώστας Ζαγναφέρης είχε καταγγείλει την “επιβολή” από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Χρήστου Μέτιου, ως διαδόχου του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Το δημοσίευμα κάνει ακόμη λόγο για το σχετικό ενδιαφέρον τόσο του προέδρου του Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη – όπως έγραψε το inkomotini.news – όσο και για τις αντίστοιχες προθέσεις του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς – για τις οποίες επίσης έχει γράψει το inkomotini.news.

Το…ρεζουμέ όλων των παραπάνω, όπως αποφαίνεται το δημοσίευμα, είναι ότι «στην Πειραιώς λένε πως δεν «τραβάει» η ομάδα με τον νυν περιφερειάρχη, και οπωσδήποτε πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, άλλως η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει την Περιφέρεια!».

Με άλλα λόγια δηλαδή, η διαλυτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η “Περιφερειακή Αναγέννηση” του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, εδραιώνεται ως μη αναστρέψιμη όπως έχει ήδη γράψει το inkomotini.news – ειδικά όταν, όπως κατήγγειλε και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Χρ. Μέτιος “μεταξύ…mojito και τσίπουρων, κάνει και τον περιφερειάρχη”!