Γεύσεις και αρώματα Δράμας, προσέφερε ο κ. Αργύρης Πατακάκης, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της “2ης ΔραμΟΙΝΟγνωσίας 2015”, στους Γενικούς Προξένους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Γαλλίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, στις συναντήσεις που είχε μαζί τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προβάλει και να προωθήσει το φεστιβάλ οίνου που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας από τις 3 μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, αφού μετέφερε στους κυρίους Robert Sanders, Christophe Le Rigoleur, Dr. Martin Ladislau Salamon και Vasil Valchev, τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιου Παυλίδη, τους δώρισε από μια κασετίνα με εκλεκτά δραμινά κρασιά, προσφορά των εξαίρετων τοπικών οινοποιών, και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν την πόλη της Δράμας ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τις δράσεις της φετινής διοργάνωσης και να γευτούν τα εγνωσμένης φήμης κρασιά που παράγει η περιοχή.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατακάκης, “επιδίωξή μας είναι τα φημισμένα Δραμινά κρασιά να γίνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο και να κερδίσουν σημαντικό μερίδιο σε   μεγάλες και σημαντικές αγορές, όπως είναι αυτές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας». «Θέλουμε να αναπτύξουμε τον οινοτουρισμό στη Δράμα και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γι’ αυτό και επενδύουμε στοχευμένα στην εξωστρέφεια του Δραμινού οίνου, ενδυναμώνοντας παραγωγικούς τομείς όπως η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοπαραγωγή, ώστε να δημιουργήσουμε τοπική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε εμφατικά. Όπως επίσης υπογράμμισε, ”η ΔραμΟΙΝΟγνωσία καθιερώνεται ημέρα με την ημέρα στη συνείδηση όλων των κατοίκων της περιοχής ως ένας σταθερός πυλώνας της τοπικής κοινωνίας, ο οποίος προωθεί προς θετική κατεύθυνση το Δραμινό τουριστικό προϊόν”.