• Αλλεπάλληλα είναι πλέον τα επεισόδια του “σίριαλ” για το αν θα στηρίξει ξανά ή όχι η ΝΔ τον Χρήστο Μέτιο για περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο Χρήστος Μέτιος ως «κληρονόμος» της «Περιφερειακής Αναγέννησης» – κατ’ εντολή της ηγεσίας του κόμματος (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) – όπως λένε…κομψά οι καλά γνωρίζοντες τα «γαλάζια» παρασκήνια, ρετάρει” σε βαθμό μη αναστρέψιμο, οι «δελφίνοι» έχουν ξεκινήσει τις δικές τους ενέργειες.

Έτσι, μετά την «κίνηση Πέτροβιτς» για την οποία έγραψε το inkomotini.news, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να λάβει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη από την ηγεσία της ΝΔ, όντας άλλωστε και γνωστός «Μητσοτακικός».

Ο κ. Τοψίδης βρίσκεται με επιτυχία στο τιμόνι του Επιμελητηρίου Έβρου από το 2011, ενώ από τον περασμένο Μάιο εξελέγη παμψηφεί και ως ο πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου θεσμού του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ. Επιχειρηματίας ο ίδιος, στα 45 του χρόνια, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα θέματα της αγοράς, της οικονομίας, και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής, έχει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες γνωστοποιήσει τις πολιτικές του προθέσεις στο κόμμα και ήδη ενεργεί αναλόγως πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις και επαφές.

Τα παραπάνω, αποτελούν άλλη μια επιβεβαίωση της κατά πως φαίνεται μη αναστρέψιμης διαλυτικής κατάστασης που επικρατεί στη “γαλάζια” περιφερειακή παράταξη, η οποία μόλις πριν λίγα 24ωρα δέχθηκε ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα, με τον περιφερειακό σύμβουλό της Μιχάλη Αμοιρίδη να καταγγέλλει τον Χρήστο Μέτιο οτι…“ανάμεσα σε mojito και τσίπουρα κάνει και τον περιφερειάρχη”!