Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις, θα είναι αύριο οι συγκεντρώσεις που θα γίνουν στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας.

Εκτός από τις συγκεντρώσεις στις 10 π.μ. που θα πραγματοποιήσουν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και στην κεντρική πλατεία το ΠΑΜΕ, μια τρίτη κινητοποίηση, υπό τον τίτλο «Ανεξάρτητη Ταξική Συγκέντρωση», οργανώνεται στις 11:30 στον χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Στο κάλεσμα των οργανωτών, αναφέρεται:

«Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών ! Μαζικοί, ανυποχώρητοι, ταξικοί αγώνες από τα κάτω !

Η ψήφιση και η εφαρμογή του 3ου βάρβαρου μνημονίου σημαίνει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Όλη η αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρόνων, αποτελούν μια στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση στον κόσμο της εργασίας, με στόχο την αναδιάρθρωση συνολικά της εργασίας, των εργασιακών σχέσεων, τη ραγδαία επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων προς όφελος των κερδών και της ανάπτυξης του κεφαλαίου. Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σπρώξουν- ξανά- άλλα 25 δις ευρώ στις συστημικές (ιδιωτικές) τράπεζες, τα οποία παίρνουν από μας!

Όλα αυτά σε έναν ιδιωτικό τομέα όπου έχει καταρρεύσει η έννοια της σταθερής δουλειάς, με συνθήκες γαλέρας, με απολύσεις και απλήρωτη εργασία. Όλα αυτά σε ένα δημόσιο τομέα, χωρίς κοινωνικές δαπάνες, χωρίς υποδομές, χωρίς προσωπικό, με σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, πανεπιστήμια που υποχρηματοδοτούνται και λυμαίνονται ιδιώτες, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, δήμους με ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες και με προσωπικό κυρίως με πεντάμηνες συμβάσεις.

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τους εργαζόμενους: Αγώνας και σύγκρουση!

Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης υπάρχει μόνο μια διέξοδο και λύση για τους εργαζόμενους: Αγώνας μαζικός, ταξικός, γενικευμένοςΑγώνας με κριτήριο και αιτήματα τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, με αποφασιστικότητα, διάρκεια και περιεχόμενο που να εξασφαλίζει την αγωνιστική ενότητα της βάσης των εργαζομένων, θα συντονίζει την πάλη τους, θα στηρίζεται στις μαζικές διαδικασίες και τη δημοκρατία τους  στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων. Αγώνας ενάντια σε κάθε νόμο και μέτρο σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, αλλά και με συνολικό περιεχόμενο ανατροπής και ρήξης με τον μονόδρομο της ΕΕ και των μνημονίων, με τα συμφέροντα και την εξουσία του κεφαλαίου, στην κατεύθυνση του πανεργατικού ξεσηκωμού. Χρειάζεται:

– Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία – συνδικάτα. Πραγματικές και μαζικές διαδικασίες βάσης για αποφάσεις αγώνα από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Γενικές συνελεύσεις σε όλες τις σχολές !

– Συζήτηση και απόφαση για άμεσο πλαίσιο αιτημάτων πάλης των συνδικάτωνγια να χάσει πλούτο και κέρδη το κεφάλαιο για να ζήσουν οι εργαζόμενοι.

– Συντονισμός των αγωνιστικών σωματείων, για κέντρο αγώνα πέρα από τις γραφειοκρατίες και τον υποταγμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

– Πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με λογική διάρκειας, κλιμάκωσης και αποφασιστικότητας. Συλλαλητήρια, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, καταλήψεις και απεργίες με σχεδιασμό συνέχειας.

Τέτοιον αγώνα δεν μπορεί και δεν θέλει να τον οργανώσει ο –παλιός και νέος- κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΒ με το διαρκές ΝΑΙ που λένε στο μαύρο μπλοκ εργοδοσίας, δανειστών. Σοβαρές ευθύνες έχουν και οι δυνάμεις που αναφέρονται στο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα: Είτε εξακολουθούν να συνυπάρχουν στις ίδιες παρατάξεις και να ψηφίζουν από κοινού με τις κυβερνητικές δυνάμεις (π.χ. ΔΣ ΟΛΜΕ), είτε –παρά τα σωστά πολλές φορές αιτήματα και φρασεολογία- επιμένουν στον άγονο δρόμο  των αγώνων χαμηλής έντασης και διαμαρτυρίας, αρνούμενοι την κοινή δράση και τη μετωπική συσπείρωση όλων των ταξικών δυνάμεων (ΠΑΜΕ). Εγκληματικές είναι και οι ευθύνες του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και των σωματείων της πόλης που όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν πλάτες στις ασκούμενες πολιτικές.

Kαλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νέα γενιά, τους συνταξιούχους, σε έναν τέτοιο αγώνα. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και κοινής δράσης στην κατεύθυνση της συσπείρωσης δυνάμεων, την ανασυγκρότηση του ταξικού κινήματος, την απόκρουση και υπέρβαση του εργοδοτικού, κυβερνητικού και υποταγμένου συνδικαλισμού στην κατεύθυνση της οργάνωσης από τα κάτω. Για την συμβολή στην ανάπτυξη μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων, μέσα στους οποίους θα δοκιμαστούν όλες οι απόψεις. Τώρα είναι ώρα ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης. Τώρα είναι ώρα αγώνα και ξεσηκωμού για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και την συντριπτική ήττα της συμμαχίας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.!

Καμία αναμονή και συμβιβασμός, αγώνας ταξικός-πανεργατικός.

Όλοι στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες! Όλοι στην Απεργία 12 Νοέμβρη.

Ανεξάρτητη Ταξική Συγκέντρωση, Πλατεία Κομοτηνής, ώρα 11.30 π.μ.».