Θυελλώδεις βοριάδες και “βουτιά” της θερμοκρασίας, αναμένονται από απόψε στη Θράκη, σύμφωνα με την ομάδα Καιρικά Νέα Θράκης, η οποία στο σχετικό σημείωμά της στη σελίδα της στο facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Προειδοποίηση θυελλωδών ανέμων στη Θράκη! Με “καταδρομική επιχείρηση” (θερμοκρασιακή) εισερχόμαστε εντός των επόμενων ωρών στο Φθινόπωρο. Σημαντική ενίσχυση και στροφή των ανέμων σε βόρειους-βορειοανατολικούς, περίπου μετά τις 23:00-00:00 απόψε τη νύχτα σε όλη τη Θράκη. Ριπές που θα φθάνουν τα 8-9 μποφόρ θα σαρώσουν ειδικά τα κεντρικά και νότια τμήματα της Θράκης, με εμμονή για ακόμα μία φορά στην ανεμομάνα Κομοτηνή. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση, με αποτέλεσμα αύριο να είναι όχι μόνο μια άλλη μέρα, αλλά κυριολεκτικά μια άλλη εποχή! 

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 2

Δείξτε μεγάλη προσοχή στους ανέμους και μην τους υποτιμήσετε σε καμία περίπτωση. Για τον λόγο αυτό ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τους θυελλώδεις ανέμους ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες, και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια, κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια)”.

Η ραγδαία μεταβολή του καιρού θα επηρεάσει όλη τη χώρα, μέχρι και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Τα αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα θεωρούνται άκρως επικίνδυνα, ικανά να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές, ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Συνίσταται συνεπώς στους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 3Η προβλεπόμενη επιδείνωση του καιρού, οφείλεται σε έναν ισχυρό αντικυκλώνα ο οποίος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και θα συνδυαστεί με το σύστημα χαμηλών πιέσεων που αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των ειδικών, δεν αποκλείεται να δούμε και τα πρώτα χιόνια σε ορεινές περιοχές.