«Η χρέωση παραμένει σταθερή στα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο – Είτε έχεις 10 σταθμούς είτε έχεις 18 για τον πολίτη δεν αλλάζει τίποτα»

Να καθησυχάσει τους πολίτες, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν την έκδοση της ΚΥΑ για τους νέους σταθμούς διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, επιχείρησε με χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Απόστολος Αντωνούδης.

«Η χρέωση παραμένει σταθερή στα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο μέχρις ότου παραχωρηθεί η Εγνατία», διεμήνυσε ο κ. Αντωνούδης, για να επισημάνει ότι με τους περισσότερους σταθμούς και τα μειωμένα αντίτιμα το σύστημα χρέωσης των διοδίων γίνεται αναλογικότερο. «Από εκεί και πέρα λοιπόν, είτε έχεις 10 σταθμούς είτε έχεις 18 -γιατί 38 προφανώς δεν έχεις σε καμία περίπτωση- για τον πολίτη δεν αλλάζει τίποτα. Ίσα- ίσα που γίνεται περισσότερο αναλογικό το ζήτημα», υπογράμμισε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην προοπτική κατασκευής και λειτουργίας των 20 πλευρικών σταθμών στην Εγνατία, προβλέποντας ότι οι ημερομηνίες που αναφέρονται στην ΚΥΑ δε θα τηρηθούν και επομένως θα τους «προλάβει» το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα που θα εφαρμοστεί εντός του 2018. Αναλυτικά, όσα δήλωσε για τις συγκεκριμένες πτυχές του ζητήματος των διοδίων ο κ. Αντωνούδης είναι τα εξής:

«Τώρα όσον αφορά τους 20 επιπλέον πλευρικούς σταθμούς να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτοί δεν είναι μετωπικοί, δεν είναι πάνω στον άξονα. Είναι για τις εισόδους και για τις εξόδους του άξονα. Βέβαια αυτός ο σχεδιασμός, για να φτάσουμε να τον δούμε υλοποιημένο, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες. Αυτές οι προθεσμίες που αναφέρονται μέσα στην ΚΥΑ, οι πεντάμηνες, προφανώς δεν είναι δυνατό να υλοποιηθούν. Θέλουμε μελέτες θέλουμε περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που, όπως ξέρουμε, απαιτούνται πολλοί μήνες και βέβαια θέλουμε και την κατασκευή του έργου. Άρα λοιπόν, ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση των πλευρικών διοδίων – και όχι μόνο των πλευρικών, αλλά και της Σιάτιστας και του Αρδανίου – που είναι δύο νέοι σταθμοί που μπήκαν στην ΚΥΑ προφανώς θα προλάβει το αναλογικό σύστημα αυτό που σχεδιάσαμε».