Καθημερινές είναι οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη με εκπροσώπους φορέων και σωματείων, στο πλαίσιο «της υποχρέωσής μας ως αιρετοί να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθειά κάλυψής τους», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο ίδιος.

Μόνο τις τελευταίες μέρες, ο κ. Τσαλικίδης πραγματοποίησε στο γραφείο του συναντήσεις με:

  • εκπροσώπους της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜ-Θ και του ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΑΜΕΑ 2Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης. Η συνάντηση έδωσε τη δυνατότητα και στις δύο πλευρές να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  τα άτομα με αναπηρία, ενώ παράλληλα τέθηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και των Δομών που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία, με απώτερο σκοπό την επίλυση των καθημερινών τους προβλημάτων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και η αναπληρώτρια Γραμματέας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜ-Θ κ.κ. Σμαράγδος Κρεμμύδας και Στέλλα Βογιατζή, καθώς και ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος, και η Οργανωτική Γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, κ.κ. Τρύφωνας Καρούντζος, Σοφία Φαναρά, και Δέσποινα Μαμαλιά.
  • τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, κ.κ. Ηλία Μπούκα και Νικόλαο Μηνά, με τους οποίους συζήτησε νέους τρόπους ανάδειξης και προβολής της πολιτιστικής και “τουριστικής” κληρονομιάς του τόπου, αναλύοντας ειδικότερα για την περιοχή του Ιάσμου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα της περιοχής και των ανθρώπων καθώς και των τοπικών προϊόντων.
  • εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας-Θράκης “Μέγας Αλέξανδρος”ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΣΕΦ 2 που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Αναπτύχθηκε σε πολύ γόνιμο κλίμα εποικοδομητικός διάλογος, στο πλαίσιο του συζητήθηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης φεστιβάλ γεύσεων το οποίο θα έχει ως στόχο την κινητοποίηση φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών. Το παρών στη συνάντηση έδωσε σύσσωμο σχεδόν το Δ.Σ. της Λέσχης των Αρχιμαγείρων, ήτοι οι κ.κ.: Καρακασίδης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος), Φραγκάκης Κωνσταντίνος (Α’ Αντιπρόεδρος), Νότης Γεώργιος (Β’ Αντιπρόεδρος), Θωμαΐδης Ευθύμης (Αναπληρωτής Γραμματέας), Τριανταφυλλόπουλος Γεώργιος (Ταμίας), Δίγκας Στέλιος (Έφορος) και Πάρτσιας Άκης (Μέλος).
  • τον νέο Διοικητή της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχο Γεώργιο Χατζηγεωργίου. «Εύχομαι στον νέο Διοικητή, δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, συμφωνώντας με τον Ταξίαρχο στην ανάγκη συχνών συναντήσεών τους στο μέλλον.