Αφίσα_Καθαρισμός Πόρτο ΛάγοςΚάλεσμα σε φορείς και πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν στην εθελοντική δράση καθαρισμού του παραλιακού τμήματος της Αποικίας Ερωδιών στο Πόρτο Λάγος, το  Σάββατο Ιουλίου, στις 10.00 π.μ. απευθύνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Ισμαρίδας-Βιστωνίδας,

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας για την αποτελεσματικότερη προστασία και ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο Φορέας Διαχείρισης υλοποιεί  Πρόγραμμα Εθελοντισμού, στο πλαίσιο της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να συμμετέχει ενεργά.

Η δράση έχει ενταχθεί και στην εκστρατεία του δικτύου Μεσόγειος SOS,  «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ενώ υποστηρίζεται τόσο από Δήμο Αβδήρων όσο και από τον Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο Πόρτο Λάγους.

Στόχος είναι η ανάδειξη του σημαντικού αυτού σημείου του Εθνικού Πάρκου, της Αποικίας των Ερωδιών και ταυτόχρονα η προστασία του παράκτιου αυτού τμήματος που είναι χώρος επίσκεψης για περιβαλλοντικές δράσεις, λουόμενους και οικοπεριηγητές.

Παράλληλα, με τη συνεργασία του ΚΠΕ Βιστωνίδας θα υλοποιηθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια για τους μικρούς φίλους του Εθνικού Πάρκου.

 

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν  στο ΚΠ Δέλτα Νέστου: τηλ. 25910.51831 (9 π.μ–4 μ.μ),email: infonestos@nestosvistonis.gr και στις δ/νσεις: www.epamath.gr& https://www.facebook.com/fdnestos.