55χρονος και 22χρονος «παγίδευσαν» 44χρονο μέσω διαδικτυακής αγγελίας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος ενός 44χρονου άνδρα. Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 55 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 44χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 55χρονος, σχετικά με την πώληση δίκυκλης μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 55χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 44χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει στις 13 και 14 Νοεμβρίου του 2016, σε τραπεζικό λογαριασμό του 22χρονου, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ για την αγορά της παραπάνω μοτοσικλέτας. Η συμφωνημένη όμως αγοραπωλησία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε…

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.