Συνελήφθησαν 2 Κινέζοι για διάθεση προϊόντων-«μαϊμού»

Συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί στην Καβάλα, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 34 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Σημάτων. Σε μία από τις δικογραφίες περιλαμβάνεται ένας ακόμη ομοεθνής τους, ηλικίας 32 ετών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας πραγματοποίησαν έλεγχο στο εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας του 32χρονου, όπου εντόπισαν τον 25χρονο, προσωρινά υπεύθυνο, να κατέχει με σκοπό την πώληση 7 ηλεκτρικές συσκευές, απομιμήσεις συγκεκριμένης επώνυμης εταιρείας. Ο 32χρονος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, αναζητείται.

Στη δεύτερη περίπτωση, κατόπιν επίσης σχετικής καταγγελίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα του 34χρονου, όπου τον εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση 1 ηλεκτρική συσκευή και 3 συσκευασίες με ανταλλακτικά για αυτή, τα οποία ήταν κι αυτά απομίμηση επώνυμης εταιρείας.

Τα παραπάνω προϊόντα-«μαϊμού» κατασχέθηκαν, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.