Δύο κλοπές από κοσμηματοπωλεία, που διαπράχθηκαν από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου στην πόλη της Καβάλας, εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 32, 34 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, χθες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις άνδρες να κινούνται πεζοί και να έχουν στην κατοχή τους ένα ειδικά διαμορφωμένο σύρμα, έναν φακό, πλαστικά γάντια και ένα κόσμημα. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες λίγες ώρες νωρίτερα, χρησιμοποιώντας τεχνηέντως το διαμορφωμένο σύρμα, αφαίρεσαν από προθήκη του ενός κοσμηματοπωλείου το παραπάνω κόσμημα, ενώ επίσης προέκυψε ότι οι δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 32 και 34 ετών, στις 5 του μηνός, ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφαίρεσαν από προθήκη του έτερου κοσμηματοπωλείου, τρία χρυσά δαχτυλίδια.

Όλα τα αφαιρεθέντα κοσμήματα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των κοσμηματοπωλείων.

Και οι τρεις συλληφθέντες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ ο 39χρονος και ο 32χρονος, και για ληστεία.