Τρεις ημεδαποί, ηλικίας 62, 46 και 43 ετών, συνελήφθησαν σε δασική περιοχή και στην πόλη της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις εγκαταστάσεις της κτηνοτροφικής μονάδας του 62χρονου και σε χώρους πέριξ αυτής, όπου εντόπισαν τον ίδιο, τον 46χρονο, καθώς και:

  • έξι δενδρύλλια κάνναβης, ύψους δύο μέτρων περίπου, σε στάδιο αποξήρανσης.
  • πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από δύο έως τρία μέτρα.
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 9.077,80 γραμμαρίων.
  • κλώνοι κάνναβης, βάρους 498,1 γραμμαρίων, σε στάδιο αποξήρανσης.

Τα δενδρύλλια και οι κλώνοι κάνναβης, εντοπίστηκαν σε χώρους οι οποίοι ήταν κατάλληλα διαμορφωμένοι για την καλλιέργεια και την αποξήρανση της κάνναβης.

Στην κατοχή του 62χρονου βρέθηκε επίσης μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στην κατοχή και στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 22 γραμμαρίων, και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 43χρονο, διότι εντόπισαν σε αγρόκτημά ιδιοκτησίας του και στην κατοχή του, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 58 γραμμαρίων.