Με μια οξύτατη ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής Ροδόπης στηλιτεύει την κυβερνητική εξαγγελία περί ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Κίνημα Αλλαγής Ροδόπης εκφράζει την πλήρη αντίθεση και οργή του για την εξαγγελθείσα από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ίδρυση νέας τέταρτης Νομικής Σχολής. Ελάχιστο μόλις χρόνο από τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στην Κομοτηνή για ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ένα άλλο “Αναπτυξιακό Συνέδριο”, ο κ. Γαβρόγλου ενώπιον του Πρωθυπουργού εξήγγειλε ρουσφετολογικά άλλη μία Νομική Σχολή.

Οι προφάσεις περί αποσυμφόρησης και περί “νέου μοντέρνου προγράμματος” είναι απλώς φθηνές και ανεπίτρεπτες δικαιολογίες. Τη χρόνια επιδίωξη συμφερόντων που μέχρι τώρα δεν ευδοκιμούσαν, σήμερα ήρθε να υπηρετήσει η “πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση “.

Το γεγονός μάλιστα ότι οι μεταγραφές φοιτητών θα είναι συντριπτικά ελεύθερες, καθώς και ότι οι διδάσκοντες με 15ετή θητεία θα μπορούν να μετατεθούν στη νέα Σχολή, προδιαγράφει την επερχόμενη παρακμή της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την προμελετημένη, όπως αποδεικνύεται, αυτή ενέργεια εις βάρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και της Περιφέρειάς μας.

Την καλούμε, αντί να παίζει τέτοια παλαιοκομματικά παιχνίδια, να ενισχύσει το Πανεπιστήμιό μας θεσμικά και εκπαιδευτικά. Η κοινωνία της Θράκης σύσσωμα θα σταθούν απέναντι σε αυτόν τον σχεδιασμό της».