Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Έβρου, με κύριο στόχο τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου.

%cf%83%ce%bf%cf%80%cf%80-%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%85Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς που προεδρεύει του Οργάνου, υπογράμμισε την ετοιμότητα των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σημειώνοντας πως «στον τομέα των ρηγμάτων είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι καθώς στο πλαίσιο της συντήρησης έχουν αποκατασταθεί 153 ρήγματα που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της περιόδου 2014-2015», ωστόσο επισήμανε τον κίνδυνο διακοπής των εργασιών αποκατάστασης των αναχωμάτων εξ αιτίας της κωλυσιεργίας του αρμόδιου υπουργείου, τονίζοντας: «Προκύπτουν ζητήματα που έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση των έργων από το υπουργείο Υποδομών, καθ’ ότι αυτό είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για τον ποταμό Έβρο και τους παραπόταμούς του. Ήδη ο Περιφερειάρχης είχε στείλει αίτημα για καταβολή 4 εκατ. ευρώ που θα αποπλήρωναν υποχρεώσεις του Υπουργείου προς εταιρείες οι οποίες έχουν αναλάβει την επισκευή και συντήρηση των αναχωμάτων, ωστόσο αυτά τα χρήματα από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί, με κίνδυνο διακοπής των εργασιών».

Πάντως, όπως πρόσθεσε, «η θέληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι να βοηθήσουμε, ειδικά στον τομέα της πρόληψης, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει του  χειμώνα. Είναι θέληση και πρόθεση όλων των υπηρεσιών να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να είμαστε απολύτως συντονισμένοι στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων όποτε κι αν προκύψουν».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, καθώς και εκπρόσωποι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, του Στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, του Γ.Ο.Ε.Β. και των Τ.Ο.Ε.Β., εθελοντικών οργανώσεων, και υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.